Ce sunt cosmeticele vegane și cruelty-free?

Ce sunt cosmeticele vegane și cruelty-free?

În ultimii cinci ani, cererea pentru cosmeticele vegane a crescut cu 175% iar în 2019, un sfert din mileniali se identificau ca vegani, un număr în continuă creștere care influențează, totodată, și generațiile precedente să adopte un stil de viață care s-a născut nu doar din dorința de a mânca sănătos, dar si din puternice motive etice, din grijă pentru mediul înconjurător și animale.

Adeseori, mentalul colectiv asimilează cosmeticele vegane ca fiind, în mod automat, și cosmetice cruelty-free. Cosmeticele vegane sunt doar acele cosmetice care nu conțin ingrediente de origine animală, pe când cosmeticele cruelty-free se diferențiază prin faptul că nu testează produsul sau ingrediente din produsul respectiv pe animale, însă acestea pot conține ingrediente de origine animală în compoziție. Deci este posibil ca unele cosmetice vegane să fie testate pe animale, iar unele cosmetice cruelty-free să conțină ingrediente de origine animală.

Super serurile faciale de la Bio Balance sunt unele dintre puținele produse cosmetice vegane care nu sunt testate pe animale și, în plus, nu conțin gluten, ulei, alcool, silicon, parfum sau conservanți, bifând, astfel ambele căsuțe. Grație ingredientelor active din compoziție, precum acidul hialuronic multimolecular, acidul salicilic, glicolic sau ascorbic, acestea vizează și rezolvă probleme specifice ale tenului precum ridurile de expresie, acneea, petele pigmentare sau deshidratarea excesivă.

Super Serul Hyaluronic 3D de la Bio Balance este un ser facial pe bază de apă care conține acid hialuronic multimolecular 1% ce asigură o hidratare completă a tenului, acționând la toate nivelurile epidermei datorită greutăților moleculare mici, medii și mari ale acidului hialuronic din compoziție.

Potrivit tuturor tipurilor de ten, serul atenuează ridurile fine și de adâncime, umplându-le din interior, redă fermitatea pielii și îi îmbunătățește elasticitatea și textura.

Super Serul Pure Vitamin C de la Bio Balance este un facial fără apă care conține acid L-Ascorbic pur în proporție de 10%, ce protejează tenul împotriva radicalilor liberi și susține sinteza colagenului natural al pielii.

Potrivit tuturor tipurilor de ten, serul minimizează petele pigmetare sau decolorarea tenului și are efect antioxidant, iluminând pielea și reducând totodată ridurile fine.

Super Serul AHA-peeling de la Bio Balance cu acid glicolic 8% este un ser facial pe bază de apă care accelerează reînnoirea celulară a pielii și ajută la exfolierea tenului încărcat.

Potrivit tenului mixt, normal, uscat sau gras, serul uniformizează textura tenului, minimizează porii dilatați și iluminează tenul. Datorită faptul că acidul glicolic este un acid AHA, serul pătrunde în adâncimea pielii și dizolvă excesul de sebum, celulele moarte și reziduurile pielii, reducând astfel și petele pigmetare. Acidul glicolic este adesea prescris de doctorii dermatologi pentru tratatea problemelor cauzate de îmbătrănirea tenului, dar și pentru combaterea primelor semne ale îmbătrânirii.

Super serul BETA Solution Acid Saliclic pur de la Bio Balance conține 2% acid saliclic și are o formulă pe bază de apă ce este eficientă împotriva erupțiilor cutanate, a punctelor albe, negre și a excesului de sebum. Ca și acidul glicolic, acidul salicilic exfoliează pielea în profunzime, îndepărtând celulele moarte și ajutând la curățarea porilor încărcați. Potrivit tenului gras sau mixt, serul reglează producția de sebum și sprijină regenerarea pielii.

Cosmeticele vegane au fost pentru mulți ani o nișă a industriei de beauty căreia nu i se acorda mare atenție, fiind adeseori privită cu neîncredere, chiar ridiculizată în repetate rânduri, însă azi cosmeticele vegane sunt mai relevante decât oricând. Multe dintre marile branduri de cosmetice se repoziționează, optând pentru formule curate în crearea cosmeticelor care le-au consacrat, iar faptul că din tot mai mulți consumatori conștientizarea efectelor pozitive pe care cosmeticele și produsele de îngrijire naturale, bio, ecologice sau vegane le au asupra sănătății pielii, a bunăstării noastre spirituale și asupra naturii, ajută ca acestea din urmă să câștige și să-și păstreze un loc special în preferințele consumatorului.