You are currently viewing Tot ce trebuie sa știi înainte de a te vopsi blond cenușiu
Tot ce trebuie sa știi înainte de a te vopsi blond cenușiu

Tot ce trebuie sa știi înainte de a te vopsi blond cenușiu

  • Post author:
  • Post category:Cosmetica

Oricine a încercat măcar o dată să își vopsească părul blond îți poate spune că această decizie este o provocare, indiferent de nuanța aleasă. Pe lângă efectul pe care dorești să îl obții atunci când alegi să îți vopsești părul blond, este necesar să iei în considerare și celelalte aspecte, la fel de importante. Un păr frumos este un păr sănătos, mătăsos și hidratat, iar acest lucru se poate obține doar printr-o îngrijire corespunzătoare, cu produsele potrivite tipului tău de păr. Blondul cenușiu e o alegere îndrăzneață, specială, potrivită oricărei vârste, mai ales dacă este însoțit de o tunsoare care iese puțin din tipare.

Dacă ai decis că e momentul pentru o schimbare și ai ales blondul cenușiu, este important să urmezi câțiva pași pentru a obține exact nuanța dorită. Dacă părul tău are deja o nuanță deschisă, este nevoie să îl decolorezi, pentru a aduce la suprafață tonurile tale naturale. Dacă părul tău este brunet, procesul va fi unul de durată, pentru că obținerea nuanței de blond cenușiu se va face treptat. Culoarea cel mai dificil de eliminat este roșcatul, deoarece pigmentul este rezistent și trecerea la o altă nuanță de păr se va face într-un timp îndelungat. Alege cu grijă oxidantul pe care îl aplici pe păr, pentru că are un rol important pentru sănătatea părului tău. Pentru părul închis la culoare, este recomandat să folosești un oxidant de 9%, iar pentru părul mai deschis, este indicat un oxidant de 6%. Nu depăși aceste concentrații, pentru că pot afecta dramatic sănătatea firului de păr, care nu poate fi recuperată, indiferent de cantitatea și calitatea tratamentelor pe care le aplici ulterior. Sfatul nostru este să eviți să faci aceste transformări acasă și să apelezi la sfaturile și ajutorul unui stilist profesionist.

Cel mai important pas de care trebuie să ții cont este folosirea de balsamuri și tratamente după ce ajungi la nuanța dorită de blond cenușiu, pentru ca părul să rămână hidratat. Decolorarea deshidratează în profunzime firul de păr și cu timpul acesta își va pierde din strălucire dacă nu este îngrijit corespunzător.

Cea mai frecventă problemă a părului cenușiu este decolorarea în timp, cu fiecare spălare, și apariția tonurilor inestetice de blond gălbui, verde sau mov. Este recomandat să folosești un șampon nuanțator, pentrru ca părul să îți mențină culoarea între vopsiri.

Noi recomandăm folosirea unei vopsele de păr organice, care acoperă delicat firele de păr și conferă o culoare stabilă, care durează. Are avantajul de a lăsa părul strălucitor, lucios și sănătos în mod natural. Blondul cenușiu nu este foarte prietenos cu firul de păr, așa că este nevoie de îngrijire constantă. Evită expunerea îndelungată la soare și folosește produse de îngrijire naturale, care protejează și hrănesc firul de păr. Alege un șampon natural pentru părul vopsit, care hidratează, îmbunătățește culoarea părului și prelungește intensitatea culorii. Folosește-l împreună cu o mască pentru protecția culorii, care are rolul de a regenera și hrăni părul, care își va păstra nuanța mai mult timp. Poți alege o mască ultra-hrănitoare cu ulei de cocos și argan, care asigură o nutriție bogată în vitamine și ajută la refacerea structurii părului.

Cuvântul cheie pentru întreținerea culorii și menținerea sănătății părului este hidratarea. Include în rutina ta pentru păr uleiurile naturale, mai ales uleiul de argan și cel de cocos. Uleiul de argan organic nu conține amoniac, așa că este ideal pentru părul decolorat și vopsit.