Arsurile solare sunt o problemă comună pe timpul verii, cauzată de expunerea prelungită la soare și de îngrijirea necorespunzătoare a pielii înainte de plajă sau înainte de a sta afară, în soare, pentru o perioadă mai lungă de timp. Această problemă poate părea minoră și inofensivă, dar, în timp, poate cauza probleme grave de sănătate. Pe timpul verii este ușor să ignorăm nivelul mare de radiații la care suntem expuși, mai ales la mare, unde temperatura mai scăzută a apei și briza ameliorează temporar starea pielii.
Când apar primele semne ale arsurilor solare, este important ca în primul rând să eviți total expunerea la soare. În general, arsurile solare pot fi tratate acasă, fără a fi nevoie de un consult de specialitate, dar în cazurile mai grave, trebuie să mergi de urgență la un medic, pentru că poți intra în șoc termic. Mergi imediat la spital dacă ai o stare degenrală de rău după mai multe ore în soare la plajă, dacă apar frisoane, febră sau vărsături.
În cazul în care arsurile solare sunt superficiale și nu este nevoie de un consult medical, poți ameliora zonele de piele afectate prin aplicarea de comprese reci (nu folosi niciodată săpun pentru a te spăla pe zonele cu arsuri solare!), consumă multe lichide pentru a preveni deshidratarea, evită să spargi bășicile formate pe piele, pentru a evita apariția infecțiilor. În cazul în care aceste bășici se sparg, este necesar să cureți foare bine zona și să aplici un unguent cu antibiotic.
Pentru a evita toate aceste neplăceri, cel mai bine este să previi! Folosește întotdeauna o cremă cu protecție solară înainte de expunerea la soare, aplică așa cum este menționat în instrucțiunile de folosire și evită expunerea la soare în intervalele orare în care acesta este foarte puternic.
Pentru a evita apariția arsurilor solare și a simptomelor neplăcute care le însoțesc, îți recomandăm să folosești cremele și spray-urile pentru protecție solară de la Nera, care au un efect nutritiv și emolient, ajută la prevenirea deshidratării și îmbătrânirii premature a pielii, din cauza expunerii excesive la soare. Texturile sunt blânde și legere, sunt absorbite rapid de piele, care nu rămâne lipicioasă.
De asemenea, poți folosi cremele cu protecție solară de la Biomer, care sunt 100% naturale și conțin ingrediente active, care protejează pielea împotriva razelor UVA și UVB. Cremele BIO SOLAR CELL DEFENSE conțin acid hialuronic și este recomandat să le aplici recvent, pentru a împiedica hiperpigmentarea pielii.
Dacă ești însărcinată, îți recomandăm crema de față pentru protecție solară Ma Protection Joli Teint cu SPF 50 de la Omum, care ajută la prevenirea apariției petelor maro, inclusiv a celor de la sarcină. Crema este 100% compatibilă cu sarcina și alăptarea, nu conține nanoparticule, iar uleiurile de aloe vera, glicerină și argan din compoziție lasă pielea hidratată și protejată. Pigmenții naturali ajută la estomparea imperfecțiunilor pielii, care este protejată și îngrijită!
Crema pentru protecție solară SPF 30 Detox de la Naobay este o emulsie pe bază de ulei de avocado care, pe lângă protejarea pielii, împotriva razelor ultraviolete, ajută și la menținerea hidratării. Conține filtru pentru razele UVA și UVB și este potrivită pentru toate tipurile de piele.
Cremele cu factor de protecție solară sunt recomandate chiar dacă nu stai la plajă și ești expusă doar pentru perioade scurte de timp, pentru că, în timp, efectele nocive ale razelor solare deshidratează pielea și o îmbătrânesc. Îți recomandăm să folosești crema de față pentru ten gras cu SPF 15 de la Kilig care menține pielea mată pe tot parcursul zilei, minimizează porii și îți menține pielea sănătoasă și îngrijită pe tot parcursul zilei! Pentru tenul normal, poți folosi o cremă de protecție cu SPF 15 care are proprietăți anti-poluare, îmbunătățește aspectul pielii și o protejează de razele UV.
Nu uita că în luna iulie ai o reducere de 30% la toate produsele pentru protecție solară! Alege crema sau loțiunea potrivită tipului tău de piele și bucură-te de soare în siguranță!