Ce este exfolierea?
Exfolierea reprezinta procesul cosmetic de indepartare a celulelor uscate/ moarte de pe suprafata pielii si este unul dintre cele mai importante aspecte ale ritualului de ingrijire cosmetica personala. Prin exfoliere, ne asiguram ca ne pastram pielea uniforma, sanatoasa si curata. Exfolierea nu numai ca este benefica pentru multe probleme cutanate, ci contribuie si la sporirea circulatiei sanguine, proces care sustine o piele frumoasa si stralucitoare. Citeste mai jos care sunt beneficiile exfolierii periodice a pielii tale si care sunt recomandarile specifice acestui tip de tratament special cutanat.
Beneficiile exfolierii pielii
1. Rezultat= o piele sanatoasa si stralucitoare
Daca te-ai intrebat vreodata cum poti spori luminozitatea si uniformitatea pielii tale, cu siguranta raspunsul este un exfoliant eficient. In cazul in care aplici machiajul pe tenul neexfoliat, suprafata este neuniforma si efectul vizual este neplacut, evidentiind liniile fine, ridurile si avand un aspect stratificat, inestetic. Desi folosesti solutii de hidratare, nu este suficient. Tenul are un aspect fragil si are o textura aspra. La fel se intampla si in cazul pielii de pe suprafata corpului. Lipsa unui tratament de exfoliere periodic duce la ingrosarea si asprirea pielii.
Prin exfolierea delicata a celulelor uscate, pielea isi va recapata stralucirea si finetea, va fi placuta la atingere si va avea un aspect uniform si radiant. Exfolierea va avea ca rezultate secundare imbunatatirea elasticitatii si tonusului general al pielii. In plus, exfolierea ofera si un masaj usor, care imbunatateste circulatia periferica si vitalitatea pielii tale.
2. Minimizarea porilor
Porii sunt mirco-orificii raspandite pe toata suprafata tesutului cutanat, ce reprezinta canalele glandelor sudoripare si sebacee. Porii au functii importante pentru mentinerea sanatatii pielii si organismului, insa exista riscul ca acestia sa se incarce cu celule moarte, sebum in exces sau impuritati (praf, etc.), fapt care ii face vizibili si inestetici. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru “a-i tine inchisi” si pentru a nu suferi din cauza evidentierii acestora in zona T a fetei. Gelurile exfoliante intervin aici cu succes. Exfolierea curata porii de impuritati si, ca rezultat, acestia se minimizeaza. Prin ritualurile periodice de exfoliere, iti mentii pielea curatata in profunzime si, ca rezultat, aceasta isi pastreaza aspectul placut si sanatos.
3. Combate acneea
Exfolierea reprezinta o metoda de baza in tratamentul acneei sau preventia ei.
Multi dintre noi recunosc importanta unei pieli curate, insa subestimeaza efectele benefice ale exfolierii. O exfoliere profunda va impiedica porii sa se infunde din cauza excesului de sebum sau impuritati, factori care pot conduce la aparitia acneei. Prin urmare, daca porii sunt curatati in profunzime, cauzele acneei de la nivel cutanat vor fi eliminate de la radacina. Bineinteles, tratamentul acneei este important sa fie insotit de un regim alimentar sanatos si un stil de viata echilibrat. Acneea este insotita de cele mai multe ori de dezechilibre hormonale, stress sau alte probleme interne. Consulta intotdeauna medicul specialist pentru un tratament complet adecvat, daca suferi din cauza acneei.
4. Sporeste eficacitatea celorlalte produse cosmetice de ingrijire
Motivul pentru care exfolierea este atat de importanta pentru bunastarea pielii tale este ca fara ea, toti ceilalti pasi din rutina ta de ingrijire a pielii nu sunt la fel de eficienti. Daca porii pielii sunt blocati, toate celelalte produse de ingrijire a pielii pe care le folosesti nu vor putea sa patrunda in profunzimea pielii. Doar prin procesul de exfoliere ( indepartarea celulelor uscate sau moarte si a impuritatilor si curatatea porilor), cremele si lotiunile de hidratare naturale pot oferi pielii tale o ingrijire completa si cu adevarat eficienta si cu rezultate.
Recomandari utile in tratamentele de exfoliere
Daca te intrebi care este frecventa recomandata pentru tratamentele de exfoliere, este recomandata aplicarea unei proceduri de exfoliere de doua ori pe saptamana. De ce nu mai frecvent? Desi este important sa elimini periodic celulele cutanate uscate/moarte , e important sa nu inlaturi prea mult din stratul de uleiuri naturale de la suprafata pielii, ce are rol in protejarea si mentinerea sanatatii cutanate.
Esential este sa iei in calcul folosirea produselor cosmetice de exfoliere pe baza de ingrediente bio si naturale, ce trateaza pielea in mod eficient si nu contin compusi chimici daunatori pentru sanatatea ta.
De asemenea, dupa orice tratament de exfoliere, ai grija sa iti hidratezi corespunzator pielea cu o lotiune sau crema hidratanta pe baza de ingrediente naturale sau bio, care sa sustina din exterior regenerarea pielii. Folosirea produselor cosmetice naturale si bio este recomandata deoarece astfel te asiguri ca nu iti incarci pielea cu substante chimice care in esenta fac mai mult rau decat bine corpului tau.
Deoarece exfolierea reprezinta un proces de detoxifiere a pielii, de eliminare a impuritatilor si tesuturilor moarte de pe suprafata ei, proces insotit de o crestere a circulatiei sanguine, este benefic sa iei in calcul consumarea unei cantitati mai mari de lichide, care sa ajute pielea in eliminarea toxinelor si in regenerare (producerea celulelor noi).
Si, adu-ti aminte sa eviti expunerea directa la soare in urmatoarele 24 ore, pielea este mai sensibila si este predispusa mai usor arsurilor solare specifice verii.
Iti recomandam produsele de exfoliere BioCart, ce contin ingrediente active naturale si bio, ideale pentru un ritual eficient si sanatos de ingrijire a pielii tale!