You are currently viewing Cum să-ți pregătești corect pielea pentru vară și plajă?

Cum să-ți pregătești corect pielea pentru vară și plajă?

Mai este doar o lună până la venirea verii, dar nu-i așa că putem visa la zilele însorite pe plajă încă de pe acum? Până atunci, ne alinăm dorul de mare pregătind pielea pentru expunerea la soare. 

Gata de plajă?

Pentru a ne bucura de un bronz perfect, pielea are nevoie de un tratament de înfrumusețare care începe cu un duș relaxant, urmat de o exfoliere delicată a celulelor moarte și reziduurilor ce au încărcat porii peste iarnă.

Este important ca înainte de exfoliere să hidratăm pielea în profunzime pentru a nu leza epiderma care, în cazul multora dintre noi, este foarte sensibilă. Un gel de duș cu o formulă naturală, bogată în uleiuri hrănitoare este o alegere înțeleaptă, pentru care pielea îți va mulțumi mai târziu, după prima zi de plajă. 

Deși multe dintre noi amânăm sau sărim cu totul peste acest pas, pentru că este mai anevoios și ia mai mult timp decât un duș rapid, exfolierea se poate transforma într-un răsfăț atât pentru piele, cât și pentru simțuri. Mai ales când ai la îndemână scruburi naturale delicioase, cu extracte din fructe, exfolianți naturali și unturi hrănitoare, așa cum sunt scruburile Berrisimo.

Ultimul pas înainte de expunerea la soare este hidratarea pielii. Ideal este să alegi creme sau uleiuri naturale pentru corp care să crească la maximum puterea celulelor de a reține apa, astfel încât loțiunea sau crema cu SPF+ care urmează a fi aplicată să fie cât mai eficientă, iar tu să te bucuri de un bronz cu un aspect sănătos și o piele catifelată și hidratată chiar și după expunerea la soare. 

În plus, acesta este momentul perfect din rutina de îngrijire în care poți înlocui crema de corp obișnuită cu creme anticelulitice sau antivergeturi care pot să ofere un boost de fermitate pielii, în caz că te confrunți cu una dintre aceste mici imperfecțiuni ale corpului sau tocmai ai devenit mămică.

Hai la plajă!

În final, pielea se poate lăsa alintată de soare. Cremele solare sunt un subiect intens dezbătut pe grupurile de cosmetice și beauty din mediul online. Fie că dezbat teme precum ‘’SPF 30 vs SPF 50’’ sau căută asiduu crema solară perfectă pentru tenul acneic, de exemplu, toate femeile își doresc soluții SPF naturale. Cremă protectoare, ulei, cremă-spumă sau ser cu SPF – orice ai alege parcă inima îți tresaltă când vezi că printre ingredientele naturale din compoziție, se numără și filtre SPF naturale certificate ECOCERT, de origine minerală și vegetală.

După o zi minunată la plajă

Și tu te uiți în oglindă după ce ai venit de la plajă, nu-i așa? Pe pielea ta se văd deja primele atingeri ale soarelui și ar fi păcat să nu te bucuri de ele cât mai mult timp. Cremele sau uleiurile acceleratoare bronzante au puterea de a menține intensitatea bronzului, crescându-i durata de viață. În plus, te poți bucura de ceva extra. Pune în evidență bronzul, făcându-l cu adevărat irezistibil: cum sună o cremă bronzantă cu aur?

Îmi place vara, dar nu mă pot expune la soare…

Nu este nicio problemă! Cremele autobronzante rezolvă imediat problema. Caută aceleași formule naturale, bogate în vitamine, extrase din fructe și plante care, în plus, nu pătează hainele, au o textură lejeră și o culoare delicată de bronz natural și cu siguranță la următoarea ieșire în oraș vei alege rochița aceea scurtă de vară pe care tot amâni să o porți. 

Nu uita pălăria de soare și încă ceva: o piele radiantă începe cu un pahar cu apă. Sau mai multe. Recomandările medicilor de consuma cel puțin 2 litri de apă pe zi sunt, mai ales vara, începutul frumuseții pielii tale, dar și a unei stării de spirit atrăgătoare.