Uleiurile sunt ingrediente naturale bogate, pe baza de plante, care merita un loc primordial in rutina de frumusete, iar uleiul de ricin este unul dintre ele. Folosit de milenii datorita proprietatilor sale multiple, uleiul de ricin este un produs extrem de versatil cu un continut mare de acizi grasi si vitamine care hidrateaza si trateaza pielea si parul. Mai mult decat atat, uleiul de ricin are si unele beneficii pentru sanatate.
Uleiul de ricin este extras din semintele plantei Ricinus communis, originara din Africa de Est si India. Acesta a fost folosit de secole pentru proprietatile sale medicinale si cosmetice. Studii recente au confirmat eficacitatea sa in imbunatatirea sanatatii pielii si a parului, sustinand astfel utilizarea sa traditionala.
Uleiul de ricin este un antioxidant si antiinflamator eficient care ajuta la combaterea radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire. Uleiul de ricin contine acizi grasi care au proprietati hidratante si antioxidante care ajuta, de asemenea, la minimizarea ridurilor. S-a demonstrat ca uleiul de ricin patrunde in piele si poate creste penetrarea altor ingrediente din produsele de ingrijire. Uleiul de ricin are, de asemenea, proprietati emoliente cunoscute care ajuta la imbunatatirea texturii pielii si confera un aspect mai sanatos.
Asadar, care este cel mai bun mod de a-l adauga la rutina de frumusete? In continuare puteti afla totul despre uleiul de ricin, care sunt cele mai mari beneficii pentru piele si par, care sunt cele mai bune metode de aplicare, ce produse trebuie sa folositi si desigur efectele secundare de luat in considerare.
Care sunt beneficiile uleiului de ricin?
Pentru ten
Uleiul de ricin este un ingredient natural extrem de valoros pentru ingrijirea pielii, cunoscut pentru capacitatea sa de a asigura o hidratare profunda. Specialistii considera ca toate aceste beneficii provin de la acidul ricinoleic, un acid gras antiinflamator care are proprietati antimicrobiene si antioxidante. Proprietatile antimicrobiene si antiinflamatorii ale uleiului de ricin il fac foarte util in reducerea acneei. Acidul ricinoleic poate inhiba cresterea bacteriilor care cauzeaza acneea.
Uleiul de ricin este, de asemenea, bogat in alti acizi grasi care pot imbunatati textura pielii. Acizii grasi din uleiul de ricin pot ajuta de asemenea, la restabilirea tonurilor neuniforme ale pielii. Uleiul de ricin are un scor comedogenic scazut, aceasta inseamna ca este putin probabil sa infunde porii si reduce riscul de aparitie a punctelor negre, facandu-l potrivit pentru utilizarea pe pielea sensibila.
Pentru piele
Atat uleiul de ricin, cat si acidul ricinoleic au proprietati antiinflamatorii, astfel pot ajuta la calmarea iritatiilor pielii si la reducerea rosetii si inflamatiei. De asemenea, datorita actiunii sale antibacteriene, uleiul de ricin poate fi folosit pentru a trata mici infectii cutanate, poate proteja pielea de infectii bacteriene, tinand departe microbii care pot provoca boli.
Uleiul de ricin contine trigliceride care ajuta la mentinerea umiditatii in piele, facandu-l un tratament util pentru pielea uscata. De asemenea, trigliceridele sunt utile in indepartarea murdariei de pe piele.
Utilizarea regulata a uleiului de ricin poate imbunatati semnificativ textura pielii. Acesta stimuleaza producerea de colagen si elastina, ceea ce ajuta la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii. Pielea devine mai neteda si mai catifelata, cu un aspect mai tanar si mai sanatos.
Pentru par
Uleiul de ricin nu este benefic doar pentru piele, ci si pentru par, iar folosirea lui dateaza din Egiptul antic, din anul 4000 i.Hr. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula cresterea parului, datorita acizilor grasi si a nutrientilor esentiali pe care ii contine. Aplicarea regulata a uleiului de ricin pe scalp poate ajuta la accelerarea cresterii parului si la obtinerea unui par mai dens si mai sanatos.
Uleiul de ricin este excelent pentru hidratarea si hranirea parului. Acesta patrunde adanc in firul de par, oferindu-i nutrientii necesari pentru a-l mentine sanatos si stralucitor. Parul devine mai moale, mai usor de gestionat si mai putin predispus la rupere. De asemenea, uleiul de ricin poate preveni caderea parului. Masarea scalpului cu ulei de ricin imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce stimuleaza foliculii de par si contribuie la reducerea caderii parului.
Uleiul de ricin are proprietati antimicrobiene care pot fi utile in combaterea cresterii bacteriene sau fungice de pe scalp. Uleiul de ricin este cunoscut a fi o metoda eficienta si blanda de curatare a pielii, deoarece este polarizat (atrage murdaria si curata eficient pielea). In plus, uleiul de ricin este un umectant, ceea ce inseamna ca este excelent pentru a pastra umiditatea si stralucirea.
Uleiul de ricin imbunatateste si creste absorbtia altor produse care sunt incorporate in ritualul normal de ingrijire a parului.
Efectele secundare ale uleiului de ricin
Uleiul de ricin poate provoca iritatii ale pielii atunci cand este aplicat local. Unele efecte secundare raportate de la utilizarea topica a uleiului de ricin indica o reactie alergica si includ eruptii cutanate, mancarime si iritatie, umflare si urticarie. Desi uleiul de ricin este in general sigur, este important sa evitati contactul cu ochii si sa nu aplicati pe pielea deteriorata sau iritata. Este intotdeauna recomandat sa faceti un test de plasture de 24 de ore atunci cand incercati ingrediente noi pentru a exclude eventualele alergii. In cazul in care observati orice reactie adversa, opriti utilizarea si consultati un medic.
Pentru a beneficia de toate proprietatile sale benefice, este esential sa folositi un ulei de ricin de calitate, organic si presat la rece. Acesta pastreaza toti nutrientii si antioxidantii esentiali care ofera toate beneficiile pielii si parului.
Cum utilizati uleiul de ricin
Uleiul de ricin poate fi folosit in siguranta in zona ochilor, deoarece ajuta la minimizarea si reducerea ridurilor, iar daca vreti sa imbunatatiti aspectul liniilor fine si ridurilor din zona din jurul gurii si buzelor, uleiul de ricin este solutia. S-a demonstrat de asemenea ca uleiul de ricin netezeste ridurile de la nivelul fruntii si din zona gatului.
Uleiul de ricin poate fi folosit atat dimineata cat si seara. Dupa ce ati curatat si uscat bine fata, aplicati cateva picaturi de ulei de ricin si masati bine. Lasati aproximativ 20 de minute, timpul necesar pentru ca uleiul de ricin sa se absoarba in piele, dupa care aplicati restul produselor pe care la utilizati de obicei.
Pentru pielea inflamata care are nevoie de ingrijire suplimentara, se recomanda tamponarea cu putin ulei pe zonele afectate dimineata si seara. Puteti folosi doar ulei de ricin pe fata, dar specialistii recomanda sa il diluati cu alt ulei, cum ar fi uleiul de masline, care este o optiune excelenta. Absorbtia uleiului de ricin poate dura ceva timp, asa ca amestecarea lui cu un alt ulei il poate ajuta sa patrunda mai repede in piele.
Pentru a netezi si hidrata varfurile despicate, aplicati ulei de ricin ( incalzit in prealabil intre palme), iar pentru cea mai buna masca de par reparatoare, amestecati cu ulei de cocos si lasati sa actioneze peste noapte. Desi uleiul de ricin poate fi folosit pe tipurile de par, este ideal pentru parul uscat. Dar trebuie sa tineti cont de starea scalpului atunci cand decideti sa folositi ulei de ricin pe par. Daca suferiti de orice tip de afectiune a scalpului, inclusiv dermatita seboreica sau sensibilitate a pielii, ar trebui sa fiti precauti cand utilizati ulei de ricin, deoarece poate agrava sau irita zona. De asemenea, conteaza cat de des folositi ulei de ricin si cat de bine il spalati. Utilizarea excesiva si spalarea necorespunzatoare a parului cu ulei de ricin poate duce, de asemenea, la acumulari, care poate contribui la iritatii si eruptii.
Cand vine vorba de utilizarea uleiului de ricin pentru piele par si scalp, exista foarte multe optiuni inclusiv produsel care contin ulei de ricin. Asadar pentru a beneficia de toate avantajele uleiului de ricin, dar si de alte ingrediente naturale, iata care sunt recomandarile noastre si cum le puteti incorpora in rutina de ingrijire zilnica:
Sampon fortifiant cu ulei de ricin negru – cu ulei de cocos, unt din seminte de mango, ulei de migdale dulci, arginina, proteina hidrolizata de migdale dulci, extract de rozmarin, vitamina E, hidrateaza, descurca parul cret, frizzy sau rebel, in timp ce asigura suport si ofera stralucire, lasandu-l matasos.
Balsam regenerant ultra-hranitor cu ulei de ricin pentru toate tipurile de par, Arganicare, contine uleiuri pretioase de argan si ricin. Mentine echilibrul de umiditate al cuticulei de par, imbunatateste structura si elasticitatea, previne ruperea parului si ruperea cauzata de vopsire, indreptare si de mediul dur al vietii de zi cu zi.
Spray-ul reparator 10 in 1 fara clatire cu ulei de ricin Arganicare are o formula unica, avansata, leave-in, imbogatita cu uleiuri pretioase de argan si ricin care pun in valoare frumusetea naturala a parului. Descurca, impiedica ruperea parului, previne aparitia varfurilor despicate, hidrateaza delicat firul de par, protejeaza impotriva factorilor nocivi de mediu si ofera protectie impotriva tratarii termice, ca urmare a folosirii aparatelor de styling. Rezultatul: parul este hidratat, stralucitor, moale si mastasos la atingere.
-
Sampon fortifiant cu ulei de ricin negru, Actiforce, Activilong, 250 ml59,95 lei
-
Spray reparator 10 in 1 fara clatire cu ulei de ricin, Arganicare, 150 mlProdus cu reducere58,83 lei
-
Balsam regenerant ultra-hranitor cu ulei de ricin pentru toate tipurile de par, Arganicare, 400 mlProdus cu reducere53,44 lei
Masca reparatoare Castor Oil Arganicare, ultra-hranitoare, contine uleiuri pretioase de argan si ricin. Acestea combat deteriorarea si ruperea parului, mentin nivelul corect de umiditate in cuticulele de par, reconstruiesc parul stresat, imbunatatesc rezistenta acestuia si restabilesc echilibrul natural. Masca imbunatateste elasticitatea parului, acesta devenind mai usor de aranjat si stimuleaza scalpul pentru o crestere mai rapida a parului.
Crema hidratanta pentru styling, cu ulei de ricin negru, Actiforce, Activilong, imbogatita cu ulei din seminte de Carapate (ricin negru) si ulei de Mamey (sapote) ofera fortifiere si rezistenta zilnica parului cret sau frizzy, fara a-l incarca. Textura unctoasa invaluie parul, il catifeleaza, hraneste si hidrateaza.
Crema-balsam antirid cu extract de armurariu, Dr. Scheller, lasa pielea intens protejata si calmata. Formula cu unt de shea, colagen vegetal si ectoina protejeaza pielea de influentele mediului si a piederii umiditatii si grasimilor. Pielea este netezita, liniile si ridurile sunt minimizate. Uleiurile hranitoare din armurariu, avocado si ricin lasa pielea catifelata, supla si relaxata.
Crema de Corp Hidratanta, cu Vitamina C, Kilig are o textura usoara si absorbtie rapida ce hidrateaza si hraneste instantaneu pielea. Crema ofera pielii elasticitate si reda vitalitatea pielii.
Masca regeneranta pentru sprancene, ulei de ricin si macadamia, Wow Brow, Beauty Jar este ajutorul de care ai nevoie pentru sprancene wow! Uleiul de ricin revitalizeaza radacinile sprancenelor, stimuland cresterea si regenerarea acestora, iar uleiul de macadamia si jojoba repara structura firelor de par deteriorate si indeseste aspectul sprancenelor.
Balsam natural pentru buze, cu ulei de ricin si caise, SILKY LIPS, BIOBAZA este un rasfat pentru buzele tale. Formula cu 99% ingrediente naturale, imbogatita cu uleiuri naturale si vitamine A si E netezeste, catifeleaza si calmeaza instant buzele crapate, le hidrateaza in profunzime si are efect antiaging. In plus, parfumul natural de vanilie si samburi de caise va va binedispune instant.
Uleiul de ricin, acest ingredient natural valoros folosit de mii de ani, si-a dovedit eficacitatea in ingrijirea pielii si parului. De la hidratare profunda si proprietati antiinflamatorii pana la stimularea cresterii parului si prevenirea caderii acestuia, uleiul de ricin este un aliat de nadejde in rutina zilnica de ingrijire. Alegeti intotdeauna un ulei de calitate, organic si presat la rece, pentru a va bucura de toate beneficiile pe care le ofera acest elixir natural!