Ce este îngrijirea ayurvedică

Ce este îngrijirea ayurvedică

Sistemul tradițional holisitic indian, ayurveda, este cel mai vechi sistem medical din lume, având aproximaiv 5000 de ani. Ayurveda combină știința medicală, filosofia, fiziologia, alchimia și înțelegerea spirituală și se bazează pe credința că starea de bine ține de echilibrul dintre minte, corp și spirit.

Termenul „ayurveda” vine din sanscrită, în care „ayur” înseamnă „viață”, iar „veda” înseamnă „înțelepciune”. Potrivit filosofiei ayurvedice, există 3 tipuri de corpuri, cunoscute ca dosha: Vata, Pitta și Kapha; acestea exprimă felul în care suntem, de la tipul de piele și caracteristicile fizice până la sănătate și trăsături de personalitate.

Urban Veda este un brand de produse naturale dezvoltate conform cu principiile ayurvedice, pentru a răspunde nevoilor principale ale pielii conform cu cele 3 dosha. Conceptul care stă la baza acestei abordări de îngrijire ayurvedică a pielii este de a păstra echilibrul natural al fiecărei doshe, ajutând la menținerea pielii în cea mai bună stare.

Dosha Vata

Cuvântul vata povine din sanscrită și înseamnă vânt. Tipurile Vata sunt persoane creative și pline de vitalitate, care exprimă energie și mișcare. Sunt entuziaști și sensibili, plini de imaginație și impulsivi. Fiind dosha cea mai susceptibilă să îți piardă echilibrul, pielea acestei tipologii poate deveni uscată, fără vitalitate și strălucire.

Urban Veda a creat gama de produse Radiance, care are în compoziție ingrediente special formulate pentru a trata pielea uscată, sensibilă, care este vulnerabilă la expunerea la vânt. Pentru acest tip de piele hidratarea este esențială, de aceea este nevoie de produse cât mai hrănitoare, pe bază de turmeric organic, care ajută la echilibrarea pH-ului natural al pielii și la redarea tonusului, inclusiv pentru persoanele care se confruntă cu hiperpigmentare.

Pentru îngrijirea acestui tip de piele, îți recomandăm setul Full Face Radiance Urban Veda, format din cremă de zi, exfoliant pentru curățare facială, gel de curățare pentru față și loțiune tonică hidratantă. Produsele au la bază turmeric organic și extract de curcuma, care oferă strălucire și au proprietăți antiinflamatorii. Produsele din această gamă au fost create pentru a reduce semnele de hiperpigmentare și pentru a păstra pielea hidratată, având texturi cremoase și ușoare. Extractul ayurvedic de arjuna din compoziție ajută la hidratarea pielii și la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor.

 

Dosha Pitta

Termenul pitta își are originea în sanscrită și înseamnă a încălzi, fiind o combinație între foc și apă. Tipologiile Pitta sunt ambițioase, spontane și inteligente. Sunt persoane metodice și organizate și sunt în cele mai multe cazuri perfecționiste. Atunci când își pierd echilibrul, personalitățile Pitta pot devin nerăbdătoare, iar pielea este sensibilă și iritataă, predispusă la apariția rozaceei.

Pentru îngrijirea acestui tip de piele, Urban Veda a create produsele din gama Soothing, care sunt formulate având la bază lemnul de santal organic, care este hrănitor, hidratant și protector, ideal pentru pielea sensibilă.

Dacă ai pielea sensibilă și iritată, îți recomandăm setul Full Face Soothing Urban Veda, format din cremă de zi hidratantă, exfoliant hidratant pentru curățare facială, gel de curățare pentru față și loțiune tonică hidratantă. Produsele au în compoziție formule ușoare, pe bază de extract din lemn de santal organic calmant, rozmarin antiinflamator, ylang-ylang și mentă, care ameliorează iritarea și oferă hidratare naturală și intensă pentru întreaga zi.

Dosha Kapha

Kapha este o combinație de pământ și apă, urmând prinicpiul energiei, creșterii și protecției. Fiind în mod natural personalități rezistente, tipologiile Kapha sunt stabile, rezistente și calme. Sunt persoane iertătoare, metodice și empatice. Atunci când nu se află în echilibru, pot deveni nepăsătoare, predispuse la acumularea de kilograme. Ca rezultat, porii pielii devin închiși și se creează un exces de sebum.

Pentru dosha Kapha, Urban Veda a creat produsele din gama Purifying, care au în compoziție extract de neem organic, recunoscut pentru proprietățile antiseptice și antibacteriene, ce reduce porii, decongestionează erupțiile și reduce producția de sebum, pentru a oferi tenului curățare delicată.

Încearcă setul Full Face Purifying Urban Veda care, pe lângă extractul de neem organic conține glicerină naturală hidratantă și extract ayurvedic de arjuna cu efect anti-ageing, combinate pentru a oferi hidratare pe tot parcursul zilei. Setul este compus din cremă de zi matifiantă, exfoliant pentru curățare facială, gel de curățare facială și loțiune tonică organică hidratantă, pe bază de neem.

Alege produsele potrivite tipului tău de dosha și oferă pielii îngrijire ayurvedică naturală, pentru o experiență completă, ca la spa!