You are currently viewing Ce sunt petele pigmentare și cum scap de ele?

Ce sunt petele pigmentare și cum scap de ele?

Ce frumoasă a fost vara, nu-i așa? Mult soare, plimbări și relaxare! Dar acum ai o problemă: vara și-a lăsat amprenta pe tenul tău. Pe frunte, nas, obraji și umeri au apărut pete pigmentare, denumite și pete solare sau pete maronii. Hiperpigmentarea este o problemă comună care afectează peste 80% din populație, femei și bărbați deopotrivă, în urma expunerii la soare, mai ales pe timpul verii. Deși cauzele apariției petelor pigmentare sunt diverse (înaintarea în vârstă, modificări hormonale, piele hipersensibilă etc.), expunerea la soare fără cremă cu factor de protecție solară de cel puțin +30 este principala cauză a hiperpigmentării.

Ce sunt petele pigmentare?

Petele pigmentare sunt colecții de melanocite, celule producătoare de pigment care se află în stratul bazal al epidermei. Epiderma (pielea) este formată din mai multe straturi. La nivelul unuia dintre straturile inferioare ale pielii trăiesc melanocitele. Când ne expunem la soare, aceste celule tind să se unească și să crească, formând pete maronii pe suprafața pielii.

Cum poți evita apariția petelor pigmentare?

Folosește cremă cu factor de protecție solară, chiar și când nu te expui intenționat la soare. Cea mai eficientă cremă solară este crema cu factor de protecție +50. Crema Bio Balance Aqua Fusion îți oferă mai mult decât protecție solară. Aceasta te protejează și împotriva luminii albastre emanată de device-urile pe care le folosim zilnic și a razelor infraroșu A, iar textura lejeră, cu Squalane si niacinamide o face potrivită și tenului sensibil, pe tot parcursul anului.

Deja am pete pigmentare…

Atunci ai nevoie de serul cu vitamina C de la Indeed Labs! Acesta utilizează o formă încapsulată, neoxidantă și non-fototoxică de acid ascorbic pur (vitamina C), sol vulcanic și acid hialuronic care acționează sinergic pentru a uniformiza tonul pielii și a-i oferi luminozitate, reducând hiperpigmentarea. Acest tip de vitamina C neoxidantă se absoarbe în piele de 15 ori mai repede decât acidul ascorbic de sine stătător, crescând capacitatea pielii de apărare împotriva factorilor externi de stres și reducând aspectul ridurilor.

Este momentul să faci cunoștință cu retinolul

Retinolul este un alt ingredient pe care îl poți integra în rutina de îngrijire pentru a reduce petele pigmentare. Multe persoane se tem să folosească retinol de frica iritațiilor pe care se spune că le poate provoca.
Crema intensivă antirid cu retinol, Retinol Reface, de la Indeed Labs este formulată cu microsfere de retinol pentru a minimiza sensibilitatea pielii. Datorită faptului că este încapsulat în microsfere vegetale, acesta se eliberează încet în piele, ceea ce optimizează eficiența activului, permițându-i să funcționeze pe tot parcursul zilei. Așadar, acest tip de retinol are o eficacitate pe termen lung și au un risc scăzut de iritații.

Încearcă un tratament de peeling facial

Ce-ai spune să începi cu acidul glicolic? Acesta sprijină ciclul de regenerare al celulelor, exfoliază pielea moartă, uniformizează tonul pielii și reduce porii dilatați și punctele negre.
Serul AHA-PEELING Acid Glicolic 8% de la Bio Balance conține acizi AHA (Alfa-Hidroxi) derivați din trestie de zahăr sau din fructe precum papaya, struguri, citrice și este un exfoliant chimic solubil în apă, ce exfoliază delicat pielea, fiind o bună alegere pentru tine dacă nu ai încercat niciodată un tratament de peeling facial. Serul nu conține parfum, conservanți, alcool, uleiuri minerale sau gluten și este potrivit pentru toate tipurile de ten.

Vizitează un medic dermatolog

Deși majoritatea petelor pigmentare sunt inofensive, cel mai bine este ca, mai ales la începutul toamnei, să faci un consult dermatologic ca să te asiguri că petele pigmentare, care sunt, de fapt, arsuri ale pielii, nu prezintă risc de cancer de piele. Și mai important este ca înainte de a începe un tratament pe cont propriu pentru atenuarea petelor pigmentare, să te informzi foarte bine despre cum produsele pe care intenționezi să le folosești se combină corect între ele.
Și nu uita că razele ultraviolete ne afectează pielea și atunci când afară este înorat, așa că aplică cremă solară când ieși din casă.