You are currently viewing Cum foloseşti uleiul de avocado pentru un ten strălucitor şi un păr sănătos

Cum foloseşti uleiul de avocado pentru un ten strălucitor şi un păr sănătos

Uleiul de avocado este folosit de foarte mulţi ani datorită proprietăţilor sale şi beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate şi ca ingredient cosmetic. Uleiul de avocado este foarte bogat în vitamine, având în compoziţie întreg complexul de B-uri, vitaminele A, C, D, E şi K. De asemnea, mineralele sunt un element important din compoziţia uleiului de avocado, calciu, magneziu, potasiu, zinc şi fosfor. Vitaminele conţinute de uleiul de avocado au un rol important în regenerarea celulară şi au efect antibacterian şi antiinflamator.  

Ca beneficii pentru sănătate, uleiul de avocado are rolul de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, datorită conţinutului de acid alpha-linoleic. Acidul alpha-linoleic face parte din grupul acizilor graşi esenţiali care nu pot fi produşi de către organism, de aceea este procurat din alimente. Rolul acestui acid este preventiv pentru sistemul cardio-vascular şi este benefic pentru metabolism. Acidul alpha-linoleic împiedică dezvoltarea celulelor canceroase care pot duce la apariţia de tumori maligne. De asemenea, uleiul de avocado ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor de pe suprafaţa pielii şi împiedică formarea cicatricilor. Uleiul de avocado este folosit cu rezultate bune în tratarea acneei şi a dermatitelor.

Uleiul de avocado presat la rece are efect anti-rid, deoarece stimulează producţia de colagen. Este mult mai bogat în vitamina E decât uleiul de măsline, de aceea este folosit intens în cosmetică. Are proprietăţi hidratante, emoliente şi cicatrizante, având efect de hidratare a pielii şi de prevenire a îmbătrânirii acesteia. Uleiul de avocado este folosit de asemenea pentru combaterea vergeturilor şi atenuarea celulitei, dar şi ca remediu pentru eliminarea ridurilor din zona ochilor.

Uleiul de avocado este recomandat pentru tratarea părului uscat, care are tendinţa de a deveni astfel din cauza compuşilor chimici din vopseaua de păr. Uleiul de avocado combate căderea părului, îl hidratează şi îi stimulează creşterea. Poate fi folosit în combinaţie cu ulei de cacao pentru a maximiza efectele sale benefice, ca mască hidratantă pentru păr.

Utilizări cosmetice ale uleiului de avocado

Uleiul de avocado se foloseşte cu precădere în industria cosmetică datorită rolului său de hidratare a pielii şi părului.  

  • Hidratează pielea uscată. Foloseşte o loţiune de corp hidratantă care hrăneşte pielea în profunzime, îi oferă un aspect catifelat şi sănătos şi o menţine elastică pentru mai mult timp.
  • Pentru ten. Este recomandat să foloseşti un ulei facial cu avocado, special creat pentru tenul sensibil, care are efect calmant şi ajută la refacerea pielii sensibile a tenului. Foloseşte uleiul şi pentru zona gâtului şi decolteului care sunt expuse în egală măsură la acţiunea factorilor toxici din mediu.
  • Pentru îngrijirea bărbii. Uleiurile pentru barbă conţin uleiuri hrănitoare, care fac barba mai moale şi mai netedă şi mult mai uşor de aranjat. Îţi recomandăm un ulei pentru barbă cu avocado şi alte uleiuri organice vegetale, care hidratează pielea şi părul, netezeşte barba şi previne iritaţiile.
  • Antirid şi fermitate. Alege o cremă-contur pentru ochi, antirid şi fermitate, cu o formulă puternică, din ulei de avocado şi ingrediente naturale, care tratează liniile fine şi ridurile. Pielea va avea un aspect tonifiat şi proaspăt, iar efectul cremei este imediat şi de durată.

Beneficii ale uleiului de avocado

Uleiul de avocado este o sursă bogată de acizi graşi, mai ales acid oleic, care se regăseşte şi în uleiul de măsline. Acesta are rolul de a grăbi procesul de regenerare celulară, contribuie la vindecarea rănilor şi are proprietăţi antiinflamatoare. Acidul oleic nu se oxidează foarte rapid, ceea ce face ca uleiul de avocado să aibă o perioadă mai mare de valabilitate, iar la temperaturi ridicate nu îşi pierde din proprietăţi.

Uleiul de avocado este folosit ca şi compus în produsele destinate îngrijirii pielii, părului şi ochilor, datorită conţinutului ridicat de vitamina E. Este benefic pentru întărirea sistemului imunitar, pentru a îmbunătăţi capacitatea de memorare şi ca stimulent natural al proceselor cognitive.  

Vitaminele şi nutrienţii din compoziţia uleiului de avocado stimulează creşterea rapidă a părului, întăresc rădăcina acestuia şi ajută părul să devină mai des, mai strălucitor şi mai puternic.  

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart