You are currently viewing Cum ne hidratăm corect în timpul verii

Cum ne hidratăm corect în timpul verii

Vara, pielea noastră este predispusă la deshidratare, din cauza factorilor din mediu, a clorului din apa piscinelor, a aerului condiționat și mai ales ca urmare a expunerii prelungite la soare.

Temperaturile ridicate și umiditatea din aer pot duce la uscarea pielii vara, care este mult mai predispusa la deshidratare ca în alt anotimp. Clorul din apa piscinelor dă senzația de strângere a pielii, care este afectată și se usucă mult mai repede. În timpul verii transpirăm foarte mult, iar astfel pierdem multe lichide din corp, iar riscul de deshidratare crește. De asemenea, aerul condiționat și dușurile fierbinți usucă pielea.

Cel mai important lucru pe care îl putem face în timpul verii pentru a evita deshidratarea, este să bem cât mai multe lichide. Razele soarelui sunt extrem de puternice, de aceea este esențial să ne menținem organismul hidratat, pentru ca transportul substanțelor nutritive și al oxigenului către celule să se desfășoare corespunzător. Medicii recomandă să bem minim 2 litri de lichide zilnic, apă, ceaiuri sau limonadă. Consumul de alcool și cafea în canitiăți mari favorizează deshidratarea organismului, iar pielea va îmbătrâni mai repede.

Un test simplu pentru a verifica dacă ești hidratată suficient: prinde și strange ușor cu 2 degete pielea de pe spatele palmei timp de câteva secunde. Dacă pielea își revine rapid la forma inițială, înseamnă că organismul tău este hidratat corespunzător!

La plajă, dar și pentru perioadele scurte în care ești expusă la acțiunea razelor solare, este necesar să îți protejezi pielea. Pielea se usucă mult mai repede în sezonul cald, iar astfel crește riscul de îmbătrânire prematură a tenului și pot apărea riduri, pete și linii fine. Alege creme și loțiuni naturale, din ingrediente organice, pentru a-ți proteja pielea corect și sigur toată vara!

 Cea mai bună metodă de a-ți îngriji pielea având în același timp grijă și de sănătatea ta, este să folosești produse naturale și organice, care te ajută să evți expunerea la substanțele toxice din compoziția produselor cosmetice clasice. Produsele bio, naturale sau organice au în compoziție ingrediente naturale, extracte vegetale și compuși blânzi pentru îngrijirea pielii, care hidratează în profunzime și previn îmbătrânirea pielii. Ingredientele preponderent vegetale, naturale și bio sunt atent verificate și combinate pentru a oferi complexe sănătoase pentru îngrijirea feței și a corpului. 

Cu o textură delicată și ingrediente active naturale, crema de corp cu lapte de măgăriță La Dispensa are un efect puternic hidratant, iar rezultatele se văd chiar de la prima aplicare. Laptele de măgăriță, combinat cu untul de shea, uleiul de argan, uleiul de măsline și vitamina E au numeroase proprietăți cosmetice și nutritive, stimulând oxigenarea celulară, cu efect calmant, hidratant și regenerant. 

Înceracă loțiunea de corp BIO hidratantă și nutritivă de la Naobay, cu ulei de măsline și avocado, care hidratează pielea în profunzime datorită uleiului de măsline, uleiului de avocado, aloe vera și unt de shea, care hrănesc, protejează și catifelează pielea.

Untul de corp cu ulei de argan de la Arganicare are în compoziție ulei de argan, unt de shea, ulei de migdale și extract de mușețel și protejează pielea împotriva acțiunii factorilor nocivi din mediu. Untul de corp este recomandat tuturor tipurilor de piele, hrănește eficient pielea foarte uscată, aspră. Uleiurile hrănitoare din compoziție repară zonele deteriorate ale pielii, o calmează și o lasă moale și catielată. În plus, crește elasticitatea pielii și îi redă aspectul sănătos.

Loțiunea ultra-hidratantă pentru corp Umbrian Truffle de la Skin&Co Roma are în compoziție ulei de argan organic, unt de shea și un mix puternic de uleiuri esențiale. Extractul de trufe negre este o enzimă puternică care se transformă în oxigen, acționează rapid pentru a reduce și inversa efectele nocive ale radicalilor liberi și îmbunătățește funcțiile celulelor cutanate.  Untul de shea este o sursă bogată în grăsimi nesaturate și vitamina E și D. Untul de shea pătrunde în straturile profunde ale pielii pentru a hidrata, a stimula microcirculația și producția de colagen, combătând vizibil liniile fine și ridurile.

Nu uita să ai mereu grijă de pielea ta cu produse naturale, din ingrediente atent alese și combinate pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate!