You are currently viewing Cum utilizezi apa termală pentru îngrijirea pielii

Cum utilizezi apa termală pentru îngrijirea pielii

De sute de ani, apa termală este recunoscută ca fiind benefică, iar medicii o recomandă în continuare pentru a calma anumite afecţiuni ale pielii. Apa termală parcurge un traseu fascinant până ajunge la noi în forma binecunoscută. Apa termală este de fapt un tip de apă minerală – apa de ploaie curge prin munţi la adâncimi de foarte mari, apoi iese la suprafaţă sub formă de izvoare. Această apă nu conţine bacterii şi nu este poluată.

Apa termală are proprietăţi recunoscute terapeutice, mai ales în dermatologie, datorită conţinutului bogat în săruri minerale şi iod. Cu ajutorul acestor substanţe, tenul alergic este decongestionat, iar capacitatea de apărare a pielii împotriva factorilor externi este întărită. Apa termală este potrivită pentru orice tip de ten, având proprietăţi calmante şi anti-inflamatorii. Se recomandă folosirea apei termale în rutina zilnică de îngrijire a pielii, mai ales în cazul unui ten sensibil, predispus la alergii şi iritaţii.

Apa termală este folosită ca atare în centre specializate de tratament, pentru pacienţii cu afecţiuni dermatologice mai severe, psoriazis sau dermatită atopică. Cel mai frecvent, apa termală este comercializată sub formă de spray, apa fiind îmbuteliată direct de la izvorul-sursă, fără a se folosi substanţe de conservare. Apa termală sub această formă este pulverizată pe toată faţa, se lasă să acţioneze câteva secunde, apoi tenul se tamponează cu o dischetă demachiantă curată.

Apa termală este folosită ca ingredient în componenţa cremelor şi loţiunilor pentru îngrijirea tenului cu probleme.

Moduri de utilizare a apei termale

Apa termală se foloseşte îndeosebi pentru a trata şi calma iritaţiile şi alergiile tenului. Este important să o aplici pe tenul curat şi să o laşi să acţioneze suficient, pentru a te bucura de efectele sale benefice.

  • Pentru calmarea tenului iritat şi a roşeţii. Demachiază tenul cu un lapte demachiant cu proprietăţi calmante pentru a îndepărta impurităţile. Pulverizează apa termală, tamponează tenul cu o dischetă curată, apoi aplică o cremă de faţă hidratantă, pentru a calma iritaţia şi pentru a hrăni epiderma în profunzime.
  • Pentru bărbaţi, după bărbierit. Foloseşte produsele potrivite pentru bărbierit, în funcţie de tipul tău de ten. Poţi alege o cremă de bărbierit tradiţională sau o cremă nutritivă pentru bărbierit şi curăţare, cu acţiune dublă, care protejează pielea. La final, foloseşte apa termală pentru un efect calmant şi pentru a preveni apariţia iritaţiilor. 
  • Pentru calmarea arsurilor solare. Expunerea îndelungată la soare, mai ales în cazul unui ten uscat şi predispus la iritaţii, poate avea efecte nocive asupra pielii. Hidratează întotdeauna pielea corespunzător când te expui la acţiunea razelor solare; foloseşte o cremă de faţă cu protecţie solară pentru tenul deschis sau foarte sensibil şi după plajă pulverizează apă termală pe faţă, curăţă, apoi aplică o cremă hidratantă.
  • Pentru pielea bebeluşilor. Pielea bebeluşilor este sensibilă, de aceea îngrijirea corectă este foarte importantă pentru a preveni apariţia iritaţiilor, mai ales a celor cauzate de scutec. Alege o cremă organică, naturală, care îngrijeşte delicat pielea copilului şi o protejează împotriva iritaţiilor şi eczemelor. Foloseşte împreună cu crema şi o apă termală de calitate, care are efecte benefice pentru pielea bebeluşului.

Beneficiile apei termale

Apa termală are în compoziţie mai multe minerale care contribuie la menţinerea aspectului sănătos al pielii. Manganul şi seleniul au efecte antioxidante şi hidratante, care acţionează în profunzime pentru a hrăni pielea şi pentru a proteja împotriva agresiunii factorilor toxici externi. Apa termală conţine de asemenea zinc şi cupru, elemente cu rol antiinflamator şi antiseptic.

Apa termală poate fi folosită pentru îngrijirea oricărui tip de ten, mai ales a pielii alergice şi sensibile, predispusă la iritaţii.

Apa termală este eficientă pentru întregul corp, şi are acţiune de calmare dacă ai o zgârietură superficială. În loc să acoperi cu un plasture, pulverizează puţină apă termală direct pe rană, iar aceasta se va închide şi se va vindeca mult mai repede.