You are currently viewing Intelepciunea indiana si ingrijirea pielii tale

Intelepciunea indiana si ingrijirea pielii tale

Intelepciunea ayurvedica este o stiinta medicala indiana straveche ce a fost studiata, dezvoltata si aplicata de peste 5000 ani. Un aspect cheie al Ayurvedei si ingrijirii ayurvedice a pielii este aflarea si intelegerea tiplogiei noastre unice (dosha). Doshele sunt alcatuite dintr-o combinatie a celor 5 elemente: apa, foc, aer, pamant si eter. Auzim des, in descrierile alocate persoanelor din jurul nostru, atribute ca “ pasionali”, “agresivi” sau “ temperati”. Exista trei tipuri principale de dosha, ce fac referire la aceste trasaturi specifice ale personalitatii si tipologiei organismului, fiecare reprezentata de o combinatie unica a elementelor: Vata ( aer si eter), Pitta (foc si apa) si Kapha (apa si pamant). Cunoasterea tipologiei personale (dosha) si trairea in armonie cu particularitatile ei este secretul pentru o viata echilibrata si prevenirea bolilor, scopurile principale ale Ayurvedei.

Ayurveda explica felul in care tipologia noastra unica (dosha) ne determina personalitatea si constitutia fizica si pune in evidenta particularitatile fiecarei dosha in parte. Pe langa aspectul fizic, comportamentul si profilul emotional, dosha va ofera indicii pretioase si despre tipologia pielii si modul corect de a o ingriji.

VATA 

Trasaturi ale tipologiei Vata: persoane subtile, creative si pline de vitalitate, energie si miscare, entuziaste si sensibile, imaginative, iar in dezechilibre devin impulsive, nervoase si tematoare.

Dezechilibre ale pielii: TEN USCAT:  piele terna si lipsita de  stralucire

Datorita elementelor aer si eter, care au ca si specific efectul de uscare, persoanele cu tipologia Vata tind sa aiba pielea deshidratata si terna, uscata si aspra la atingere. Tipul Vata poate prezenta uneori semne ale imbatranirii premature a pielii. Pielea uscata este rigida si prezinta semne de descuamare.

Cea mai potrivita gama cosmetica naturala pentru tipologia Vata (piele uscata) este

GAMA RADIANCE URBAN VEDA.

PITTA

Trasaturi ale tipologiei Pitta: persoane cu statura medie, ambitioase, rapide, inteligente, metodice, organizate, perfectioniste, iar in dezechilibre devin puternic temperamentale.

Dezechilibre ale pielii: TEN SENSIBIL: ten cu pete rosii si iritatii

Datorita elementului foc, fierbinte, tipologia Pitta tinde sa aiba pielea sensibila si cu tendinta de a se arde usor cand este expusa la soare. Pielea poate avea pete rosii si se poate simti mai calda la atingere.

Erupiile cutanate si iritatiile sunt frecvente. Din acest motiv, tipolgia Pitta necesita o ingrijire atenta a pielii.

Cea mai potrivita gama cosmetica naturala pentru tipologia Pitta (piele sensibila) este

GAMA SOOTHING URBAN VEDA.

KAPHA

Trasaturi ale tipologiei Kapha: persoane stabile, robuste, calme si pasnice, echilibrate, intelegatoare, metodice si pline de compasiune; in dezechilibre, pot deveni lente si inerte, cu tendinte spre supraponderabilitate

Dezechilibre ale pielii:  TEN GRAS: inchiderea porilor si sebum in exces

Elementele pamant si foc, combinate, au ca rezultat o piele grasa pentru tipologia Kapha.

Pielea poate manifesta eruptii acneice si are adesea porii inchisi. Sebumul in exces incarca pielea si ii ofera un aspect lucios neplacut.

Cea mai potrivita gama cosmetica naturala pentru ingrijirea dosha Kapha (piele grasa) este

GAMA PURIFYING URBAN VEDA.

Pentru o piele sanatoasa, rutina zilnica de ingrijire cosmetica este necesar sa fie insotita de un stil de viata echilibrat, in toate aspectele sale: alimentatie, miscare, echilibru emotional si mental, spiritual si social.

Gama de produse Urban  Veda, oferita in exclusivitate de www.biocart.eu, reprezinta un concept unic de ingrijire specializata a pielii in acord cu cele 3 tipologii ayurvedice, numite “dosha”-uri:  Vatta,  Pitta si Kapha. Astfel, produsele sunt concepute pentru a ingriji nevoile cele mai importante ale pielii pentru fiecare dosha in parte – tipologie unica a pielii tale, in legatura directa cu unicitatea corpului tau fizic, a emotiilor si a psihologiei tale.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart