You are currently viewing Remedii naturale pentru o primăvară fără griji!

Remedii naturale pentru o primăvară fără griji!

Vitaminiele sunt molecule organice care acționează ca micronutrienți esențiali de care organismul are nevoie în cantități mici pentru buna funcționare a metabolismului. Nutrienții esențiali nu pot fi sintetizați de către organism, sau sunt metabolizați în catități insuficiente, așa că este nevoie să completăm aportul de vitamine prin dietă.

Vitaminele au diverse funcții biochimice. Vitamina A are rolul de a stabiliza creșterea și diferențierea celulelor și țesuturilor. Vitamina D are funcție hormonală și metabolizează mineralele oaselor și altor organe. Complexul de vitamine B funcționează ca și coenzime. Vitaminele C și E sunt antioxidante.

Deficiența sau surplusul de vitamine pot duce la apariția de afecțiuni clinice, deși vitaminele care sunt solubile în apă nu sunt atât de dăunătoare.

Înainte de 1935, singura sursă de vitamine era alimentația. În cazul în care alimentația nu era corectă, apărea deficiența de vitamine și boli asociate. Apoi, au apărut complexul de vitamine B și vitamina C semi-sintetică. În 1950 a început producția în masa de vitamine și apariția suplimentelor, inclusiv a multivitaminelor, pentru a preveni deficiențele și afecțiunile cauzate de acestea în rândul populației. 

În prezent, ritmul alert în care trăim și poluarea din marile orașe au dus la carențe de vitamine din organism și, ca urmare, la apariția de afecțiuni asociate lipsei acestora. Mai ales la schimbarea anotimpurilor, ne simțim lipsiți de energie, iar sistemul nostru imunitar nu este încă pregătit să facă față schimbărilor de temperatură.

De aceea, este nevoie să suplimentăm aportul de vitamine pe care îl obținem din alimente, însă este important să alegem cu grijă vitaminele și suplimentele pe care vrem să le introducem în rutina noastră zilnică și în dietă. Noi îți recomandăm suplimente cât mai naturale, care să compenseze eventualele carențe și să te ajute să ai o stare de sănătate bună.

Pentru că ne apropiem rapid de primăvară, iar sistemul nostru imunitar are nevoie de puțin ajutor pentru a face față provocărilor unui nou sezon, este necesar să oferim organismului nostru aportul de vitamine de care are nevoie.

Noi ți-am pregătit o selecție de remedii naturiste și suplimente de la Cosmo Pharm, create și formulate special pentru a răspunde tuturor nevoilor tale! Poți alege extract de echinacea, un produs natural, cu efect antiinflamator și antioxidant, cu proprietăți anti-ageing, cu o concentrație optimă pentru a obține cele mai bune efecte terapeutice.

Acidul hialuronic are efecte dovedite pentru încetinirea proceului de îmbătrânire, în special varianta cu masă moleculară mică, ce pătrunde cu ușurință în țesuturi. Acționează eficient pentru un aspect tânăr și tonifiat al pielii, părului și unghiilor, pentru ochi sănătoși, mușchi și articulații puternice.

Pentru a păstra sănătatea sistemelor osteoarticular, muscular, cardiovascular și nervos, îți recomandăm cumplexul de calciu, magneziu și zinc. Calciul este esențial pentru formarea și menținerea unui sistem osos rezistent, magneziul ajută la produserea de celule noi, la formarea oaselor și fixarea calciului, iar zincul sprijină sistemul imunitar și stimulează producția de colagen.  

Pentru copii, tabletele masticabile în formă de dinozauri Dino Vita-Mine au la bază 13 vitamine și 6 minerale esențiale care acționează împreună pentru buna funcționare a organismului și pentru o creștere armonioasă. Asigură necesarul zilnic de vitamine și minerale pentru sănătatea copiilor. În plus, au arome naturale de portocala, zmeura și cireșe!

Oricare ar fi nevoile tale, găsești pe site vitaminele și suplimentele naturale Cosmo Pharm, care au un preț special până la sfârșitul lunii ianuarie!