You are currently viewing Tot ce trebuie să știi despre bărbierit – sfaturi, trucuri, produse

Tot ce trebuie să știi despre bărbierit – sfaturi, trucuri, produse

Bărbieritul datează încă din preistorie, atunci când oamenii au inventat o soluție primitivă de a scăpa rapid de părul facial: se foloseau de cochiliile scoicilor pentru a îndepărta părul de pe față. În timp, metodele de bărbierit au evoluat odată cu apariția de instrumente noi și din ce în ce mai performante de a rezolva acest aspect al îngrijirii. Însă, în esență, principiul este același.

Bărbieritul umed tradițional este cel mai răspândit, iar maeștrii bărbieri au perfecționat în timp arta bărbieritului. Pregătirea feței pentru bărbierit este o etapă importantă pentru a obține cele mai bune rezultate, iar pielea să își păstreze un aspect îngrijit și sănătos. Recomandăm să folosești apă caldă din abundență, pentru a deschide porii și pentru a înmuia firele de păr. Dacă ai pielea sensibilă sau o barbă deasă, este indicat să folosești un ulei special, care ajută lama să lucreze mai ușor pe ten și împiedică firele de păr să crească sub piele.

Crema pentru bărbierit are rolul de a înmuia și ridica firele de păr, protejează pielea împotriva iritațiilor și lasă tenul moale. Este necesară o cantitatea foarte mică de cremă pentru a obține cele mai bune rezultate și un bărbierit eficient, fără a afecta pielea sensibilă a feței. Este recomandat să începi bărbieritul cu părțile laterale, pentru a oferi suficient timp cremei de bărbierit să acționeze asupra zonelor unde părul este mai tare, pe gât și bărbie.

Folosește aparatul de ras în sensul de creștere al firelor de păr; nu apăsa tare pe aparat și aplică mișcări scurte. Este important ca lama să fie foarte bine ascuțită și să clătești cât mai des aparatul de ras în timpul bărbieritului. Pentru a obține un bărbierit cât mai eficient și pentru ca procesul să nu dureze foarte mult timp, poți întinde pielea cu cealaltă mână. Este necesar să reaplici crema în cazul în care este nevoie să revii cu lama asupra unei anumite zone, pentru a evita iritația pielii.

La final, clătește fața cu apă rece din abundență. Aceasta ajută la închiderea porilor feței, pentru a preveni pătrunderea particulelor de praf sau a substanțelor iritante în piele. Astfel, împiedici apariția iritațiilor sau a altor reacții care pot apărea la nivel cutanat.

O altă etapă importantă este aplicarea unui after-shave nutritiv. Acesta are rolul de a proteja pielea și de a restabili structura tenului, pe lângă oferirea unui aspect plăcut și îngrijit. Pentru o senzație revigorantă și pentru ca pielea să fie hrănită după fiecare bărbierit, folosește un after-shave bio, vegetal, fără alergeni, care nu conține alcool sau uleiuri, creat special pentru a calma și hrăni pielea după ras.

Ai grijă întotdeauna să cureți cu atenție ustensilele pentru bărbierit și să le păstrezi corespunzător, pentru a le putea folosi cât mai mult timp. Bărbieritul poate avea ca efect exfolierea stratului superficial al pielii, de aceea este important ca pielea feței să fie în permanență hidratată. Folosește o cremă care ajută la refacerea pielii și calmează senzația de usturime. Îți recomandăm să folosești o cremă de față care asigură o hidratare intensă și întărește bariera de protecție a pielii. Crema se aplică ușor este absorbită rapid și pielea devine

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart