You are currently viewing Skin Cycling, noua rutină de skin care recomandată de dermatologi
Skin Cycling, noua rutină de skin care recomandată de dermatologi

Skin Cycling, noua rutină de skin care recomandată de dermatologi

Creat de medicul dermatolog Whitney Bowe, Skin Cycling-ul a cunoscut o popularitate uriașă după ce a devenit un trend iubit de milioane de fani pe Tik-Tok, unde dermatologul oferă sfaturi despre îngrijirea tenului celor peste 1.1 M de urmăritori. Vrei să încerci Skin Cycling-ul, dar nu știi de unde să începi?

Mai jos am sintetizat pentru tine 2 tipuri de rutine – pentru începători și pentru avansați – așa cum sunt ele explicate de dr. Whitney Bowe, ca să poți pune cu ușurință rutina în aplicare și să descoperi dacă este potrivită pentru tine.

Rutina de Skin Cycling pentru începători

Prima seară – EXFOLIERE

1. Curăță tenul și usucă-l.

2. Aplică exfoliatorul.

Un exfoliator leave on este mai eficient decât unul wash off. Foloseste un produs formulat cu acizi exfolianți în locul unui scrub, pentru că acizii sunt mai eficienți și mai blânzi cu bariera de protecție a pielii decât scrubul (nu ai fi crezut, nu-i așa?).

Dacă după aplicarea acidului exfoliant simți o senzație de arsură, clătește fața imediat. În schimb, dacă simți mici furnicături este ok. Așteaptă până când această senzație dispare și apoi treci la pasul 3.

3. Aplică crema hidratantă preferată.

A doua seară – RETINOL

1. Curăță tenul și usucă-l.

Este foarte important ca tenul să fie complet uscat, pentru că retinolul aplicat pe ten umed provoacă uscarea excesivă a pielii.

Dacă ai tenul sensibil sau tocmai ai început să folosești retinol este recomandat ca înainte de retinol să aplici cremă hidratantă pe zonele cele mai sensibile ale feței: conturul ochilor și zona gurii și bărbiei – o cantitate de mărimea unui bob de mazăre este suficientă.

Procedează la fel pentru zona gâtului și a pieptului, dacă alegi să le incluzi în rutină. Ai nevoie de o cantitate de mărimea unui bob de mazăre pentru gât și una dublă pentru zona pieptului.

2. Aplică retinolul.

3. Ai aplicat retinolul, dar simți că pielea te strange și/sau este uscată? Adaugă din nou cremă hidratantă, după formula de mai sus.

A treia și a patra seară – PAUZĂ DE RECUPERARE ȘI HIDRATARE

  1. Curăță tenul, însă de data aceasta îl poți lăsa puțin umed
  2. Adaugă un ser hidratant, cu acid hialuronic sau niacinamide
  3. Aplică o cremă hidratantă, cu acid hialuronic, ceramide sau squalane, preferabil fără parfum sau uleiuri esențiale.

Un produs natural va hrăni pielea în profunzime, fără a o stresa cu factori perturbatori și va reface microbiomul, bariera naturală de bacterii bune care ne protejează pielea.

  • Pielea se simte încă uscată?

Adaugă câteva picături de ulei facial în palme, încalzește-l prin frecare ușoară și apoi tapotează delicat fața cu palmele, fără a masa produsul în piele. Un ulei cu squalane sau cu extract de măceșe este o alegere excelentă pentru extra hidratare.

Rutina de Skin Cycling pentru avansați

Tenul tău este obișnuit cu retinolul sau a trecut deja o lună de când ai început rutina de Skin Cycling pentru începători? Atunci este momentul să treci la următorul pas!

A trecut o lună și tenul tău nu s-a confruntat cu niciuna dintre aceste senzații: roșeață, mâncărimi, exfoliere exagerată, iritații, arsură sau înțepături.

Poți începe rutina printr-un mic artificiu care îi va permite retinolului să aibă un impact mai puternic asupra tenului: nu mai aplica cremă înainte de retinol. Urmează următorii pași:

1. Curăță tenul și usucă-l.

2. Aplică exfoliatorul, fără a mai adăuga ser sau cremă hidratantă sub el. Deoarece nu mai există strat de protecție (crema) între piele și retinol, acesta este mult mai eficient.

3. Opțional, adaugă cremă hidratantă după retinol.

Mai departe ai la alegere 2 opțiuni de abordare a rutinei.

  1. Înlocuiește a patra seară, dedicată recuperării tenului, cu o seară pentru RETINOL.

Prima seară – EXFOLIERE

A doua seară – RETINOL

A treia seară – PAUZĂ DE RECUPERARE ȘI HIDRATARE

A patra seară – RETINOL

Este crucial ca retinolul pe care îl folosești să fie de înaltă calitate, pentru a observa o îmbunătățire a aspectului pielii. Faptul că retinolul nu provoacă iritații nu înseamnă neapărat că acesta are și efect.

2. Adoptă o rutină intensivă cu retinol.

Prima seară – EXFOLIERE

A doua seară – RETINOL

A treia seară – RETINOL

A patra seară – PAUZĂ DE RECUPERARE ȘI HIDRATARE

Acum că știi exact pașii pe care trebuie să îi urmezi ai nevoie doar de perseverență și răbdare. Rezultatele se vor vedea abia după 1-2 luni de aplicare constantă. Și nu uita că rezultatele rutinei depind foarte mult de calitatea produselor pe care alegi să le folosești. Alege doar cosmetice naturale, fără ingrediente nocive care pot afecta atât sănătatea tenului tău, cât și pe cea a mediului înconjurător. Ai grijă de tine!