You are currently viewing Solutii rapide pentru acnee si puncte negre

Solutii rapide pentru acnee si puncte negre

Cum sa scapi de punctele negre este o intrebare care se mentine si dupa adolescenta. Nu exista un moment in care sa putem spune ca am scapat de punctele negre, iar daca nu le tratam in mod corespunzator cu produse speciale, acestea nu vor disparea de la sine. Din contra, vor ramane acolo blocand porii din ce in ce mai mult si pentru o perioada lunga de timp. Trebuie mentionat faptul ca nu toate produsele de ingrijire a pielii acneice va pot scapa de punctele negre. Ele pot viza celelalte probleme ale pielii cauzate de acnee, inclusiv cosuri sau productia excesiva de ulei.

Pentru a scapa de punctele negre, trebuie sa utilizati produse pentru ingrijirea pielii care trateaza acneea, numite keratolitice. Acestea au rolul de a atenua celulele moarte ale pielii pentru a elimina punctele negre din pori. Celulele pielii sunt numite keratinocite iar sufixul „litic” inseamna „a se descompune” sau „a se dezintegra”, deci kerato+litic. Aceste ingrediente keratolitice slabesc celulele moarte ale pielii atat de la suprafata pielii, cat si in interior, in pori, pentru a va ajuta sa scapati de punctele negre.

Cele mai bune 4 ingrediente de curatare fara prescriptie medicala cu keratolitice, utilizate pentru a trata acneea comedonala (punctele negre) sunt:

  • acidul salicilic – deosebit de eficient pentru a patrunde in porii uleiosi si infundati
  • peroxidul de benzoil – care ucide si bacteriile cauzatoare de acnee
  • acidul glicolic – care lupta impotriva semnelor de imbatranire a pielii
  • retinolul – care la fel ca si acidul glicolic, combate semnele imbatranirii pielii.

Punctele negre, numite comedoane deschise, sunt dopuri de celule moarte ale pielii, ulei, germeni de piele si resturi care se blocheaza in pori. Acesta este in mod normal un material prezent in pori si ar trebui sa treaca la suprafata pielii de unde il puteti spala. Problema in acneea comedonala este ca, continutul porilor devine lipicios si se acumuleaza ca mai apoi sa se fixeze in por pentru a forma un microcomedon. Acesta acumulare devine mai mare si mai tare pe masura ce creste intr-un punct negru vizibil. Punctele negre mai mari au nevoie de mai mult timp pentru a fi tratate.

Unele produse de ingrijire a pielii pot creste de fapt aceasta aglomerare a continutului de pori si sunt numite comedogenice. Cu siguranta vrei sa le eviti. Comedogenitatea variaza de la un ten la altul. Astfel produsele care sunt comedogenice pentru o persoana pot sa nu fie pentru o alta persoana.

Punctele negre sunt considerate de catre medici a fi prima etapa a acneei. Printre factori care cresc sansele de a dezvolta acnee si puncte negre, se numara:

  • productia excesiva de ulei la nivelul pielii
  • acumularea acneei bacteriene propionice pe piele
  • iritarea foliculilor de par cauzata de celulele moarte ale pielii
  • modificari hormonale in perioada adolescentei
  • sarcina, menstruatia sau administrarea de pilule contraceptive care pot provoca, de asemenea, modificari hormonale
  • administarea anumitor medicamente precum corticosteroizi, androgeni

Vestea buna este ca exista ingrediente si produse grozave pentru a trata si a preveni punctele negre. Solutia impotriva punctelor negre si a porilor incarcati este serul bifazic Bio Balance cu pudra de carbune si acid salicilic. Aceste este produsul perfect in lupta cu punctele negre!. S.O.S Purifying Serum, ser Purifiant impotriva punctelor negre de la Bio Balance este un tratament cu patru ingrediente de baza active si anume: pudra de carbune (curata in profunzime porii), acidul salicilic (exfoliaza profund si curata porii), acidul lactic (indeparteaza celulele moarte, excesul de sebum si murdaria de la suprafata pielii) si oxidul de zinc (reduce supra producerea de sebum).  Produsul nu contine conservanti, parfum, petrolatum, silicon, uleiuri minerale, coloranti si nici ingrediente de origine animala. Este cruelty-free si testat dermatologic.

Acneea se prezinta in moduri diferite si trebuie sa luam in considerare ca exista o combinatie de factori de la igiena, hormoni, genetica etc., care joaca un rol important in aparitia eruptiilor, mai ales daca aveti piele predispusa la acnee. Acneea apare atunci cand porii pielii devin blocati cu celule ale pielii sau cu o substanta uleioasa numita sebum. Pe masura ce porii devin blocati, bacteriile incep sa se inmulteasca, pielea incepe sa se umfle si provoaca ceea ce numim ca fiind acnee.

Exista mai multe tipuri diferite de acnee si anume: punctele negre, punctele albe, pustule ( cau cosuri papule), chisturi si noduli. Un lucru important de retinut este ca nu toate formulele existente pentru combaterea acneei lupta eficient impotriva tuturor tipurilor de acnee, iar unele tipuri de piele vor necesita diferite variatii ale rutinei lor de ingrijire a pielii pentru a viza in mod eficient aparitia acneei. Acneea chistica poate necesita o abordare pe mai multe directii de retinoizi fara prescriptie medicala, in timp ce punctele albe de rutina de-a lungul zonei T sau acneea hormonala pot necesita doar un cocktail simplu ( cu arbore de ceai, acizi alfa hidroxi (AHA) si un acid beta hidroxi (BHA, cum ar fi acidul salicilic). Tipurile de piele sensibila ar trebui sa foloseasca ingrediente precum AHA in mod intermitent pentru a evita orice iritare suplimentara a pielii.

Odata identificata problema si tipul de ten, trebuie sa stiti si ce tipuri de ingrediente si produse pentru acnee vor functiona cel mai eficient pentru a indeparta eruptiile si pentru a preveni aparitia altora noi.  Unul dintre cele mai bune tratamente pentru acnee si care functioneaza pentru orice tip de chist, pustula care ameninta sa explodeze pe piele, este S.O.S. Drying Serum de la Bio Balance.

Asadar, Daca Te Confrunti Cu Acneea, Serul Bifazic Bio Balance Cu Calamina Roz Si Acid Salicilic Este Exact Ce Cauti. S.O.S. Drying Serum De La Bio BalanceEste Un Tratament Impotriva Acneei Cu Patru Ingrediente De Baza Si Anume: Calamina Roz  (Calmeaza Pielea Si Actioneaza Ca O Bariera De Protectie), Acidul Salicilic (Exfoliaza Profund Si Curata Porii), Sulfur (Reduce Excesul De Sebum Si Are Proprietati Antibacteriene) Si Oxidul De Zinc (Reduce Supra Producerea De Sebum).

Create din antioxidanti, vitamine, minerale, fitoproteine, uleiuri vegetale si ingrediente antipoluare, super serumurile Bio Balance nu contin parfum, gluten, silicon, conservanti, pigmenti artificiali, parafina sau vaselina si nu sunt testate pe animale. Formulele naturale, minimaliste, fac ca produsele Bio Blanace sa fie apreciate in intreaga lume.  Gama de seruri facile Bio Balance cuprinde acid salicilic pur 2%, acid glicolic 8%, Hemi-Squalane derivat din plante 100%, colagen 4.5% + Vitamina C 0,5%, Lumiskin 4%, acid hialuronic multimolecular 1%, acid oleanolic, acid L-Ascorbic 10%.

Punctele negre si acneea sunt unele dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii care afecteaza multe persoane,  de la adolescenti la adultii. In fiecare an, aproximativ 50 de milioane de oameni din Statele Unite sufera de o forma de acnee. Este important sa va amintiti ca aceste afectiuni sunt normale si chiar daca par sa apara brusc, este nevoie de timp pentru a le face sa dispara. Este important sa lasati un timp de tratament sa functioneze si sa nu renuntati prea curand.