You are currently viewing Beneficii ale uleiului de ricin pentru sănătatea părului și a pielii

Beneficii ale uleiului de ricin pentru sănătatea părului și a pielii

Uleiul de ricin își are originile în India și Africa, dar în timp a devenit popular în întreaga lume datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatoare și aplicațiilor în industria cosmetică. În antichitate, egiptenii și perșii foloseau uleiul de ricin ca balsam pentru tratarea rănilor și a afecțiunilor pielii.

Uleiul de ricin este un ulei vegetal care se obține prin presarea la rece a semințelor de ricin, care provin de la planta cu același nume. Uleiul de ricn este o trigliceridă, în care aproximativ 90% din compuși sunt acizi grași de ricinoleat.

Ca remediu naturist pentru sănătate, uleiul de ricin este folosit pentru a reduce durerile și inflamațiile articulare, ca laxativ, datorită proprietăților acidului ricinoleic din compoziție, cu efecte purgative, și pentru a dezinfecta rănile. Uleiul de ricin are proprietăți dovedite antimicrobiene, așa că este folosit pentru a vindeca rănile superficiale. De asemenea, ajută la calmarea durerilor, datorită proprietăților antiinflamatoare.

Uleiul de ricin are numeroase beneficii pentru piele, daorită proprietăților antiinflamatoare și cicatrizante. Pentru arsurile solare, acnee sau piele uscată, uleiul de ricin acționează la nivel cutanat, calmează și vindecă pielea afectată. În cazul în care suferi de acnee, este de preferat să eviți uleiurile, care pot bloca porii. Însă, uleiul de ricin are efectul invers: acidul ricinoleic din compoziție elimină bacteriile de la nivelul pielii care favorizează apariția coșurilor. În cazul în care ai pielea uscată, deshidratată, masează zonele afectate cu un produs pe bază de ulei de ricin; acizii grași pătrund în profunzime în piele și îi redau hidratarea.

Balsamul multifuncțional original Dr.PawPaw este o formulă naturală și eficientă, datorită uleiului de ricin și untului de shea din compoziție. Este eficient pentru hidratarea buzelor uscate și crăpate, calmează pielea deshidratată, zona mâinilor, coatelor și genunchilor și calmează iritațiile apărute la nivelul pielii. Calmează pielea afectată de arsuri solare. Are în compoziție ingrediente provenite din surse etice și poate fi folosit în siguranță de către vegetarieni și vegani.

Pe lângă acțiunea hidratantă, uleiul de ricin ajută la prevenirea vergeturilor care apar în urma sarcinii sau a unei pierderi rapide în greutate. Uleiul de ricin oferă elasticitate pielii din zona abdomenului, mai ales în perioadele în care urmezi o cură de slăbire sau ești însărcinată.

Pentru problemele provocate de frig, mâini uscate, vârfurile deteriorate ale părului, pielea sensibilă a bebelușilor, iritațiile de scutec sau iritația bărbii, îți recomandăm balsamul universal Infinite de la Baubo, care oferă o îngrijire universală pentru orice tip de piele, chiar și cea a foarte sensibilă. Balsamul Infinite este un produs de îngrijire preparat din uleiuri organice cu proprietăți benefice de hidratare. Uleiul de ricin este hidratant și protector, uleiul de macadamia are efect de hidratare, regenerare și hrănire, iar uleiul de nucă de cocos este calmant, hrănitor și catifelează pielea.

Uleiul de ricin stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce duce la accelerarea creșterii părului. În plus, are efect hidratant și previne ruperea firului de păr. Uleiul de ricin are proprietăți antifungice și antibacteriene, așa că rolul său este de a lupta cu microorganismele care provoacă infecții la nivelul scalpului.

Pentru a avea un păr frumos, mătăsos și sănătos, folosește produse de îngrijire care au în compoziție ulei de ricin, șampoane, măști, tratamente și serumuri care protejează firul de păr și îl hidratează în profunzime.

Gama cu ulei de ricin Arganicare este o gamă completă dedicată îngrijirii părului. Produsele au efect ultra-hidratant, de calmare a scalpului, de regenerare și de stimulare a creșterii acestuia. 

Balsamul regenerant ultra-hrănitor Arganicare pentru toate tipurile de păr conține uleiuri prețioase de argan și ricin și vitamina E și ajută la menținerea echilibrului de umiditate a cuticulei părului, îmbunătățind structura și elasticitatea părului, previne ruperea cauzată de tratarea chimică și termică și de acțiunea toxică a factorilor de mediu. Uleiul de ricin conține acizi grași Omega 6 și 9, care stimulează creșterea sănătoasa a părului și regenerarea și lasă parul frumos, strălucitor și plin de volum.

Masca reparatoare cu ulei de ricin are în compoziție ingrediente nutritive care combat deteriorarea și ruperea părului, mențin nivelul optim de umiditate în cuticulele de păr și îmbunătățesc rezistența. Uleiul de ricin, uleiul de argan și vitamina E îmbunătățesc elasticitatea părului, care devine astfel mai ușor de aranjat, și stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, favorizând creșterea părului.

Serumul protector și regenerant cu ulei de ricin îmbunătățește elasticitatea părului, îl face ușor de coafat și îl lasă mătăsos, moale, strălucitor și plin de volum. Elementele esentiale si vitaminele din serum sunt usor absorbite si patrund adanc in firul de par. Serumul îmbunătățește elasticitatea părului, îl face mai ușor de coafat, oferind un aspect sănătos și frumusețe naturală.

Pentru bărbați, uleiul pentru barbă 5-în-1 bio 66-30 este o combinație unică de uleiuri organice vegetale (ricin, susan, jojoba, migdale dulci, avocado, semințe de dovleac) care hidratează, hrănesc și protejează barba și pielea, fără ca acestea să rămână uleioase. Rezultatul este o barbă mai moale și mai netedă, ușor de aranjat.