You are currently viewing BIO pentru sanatatea ta

BIO pentru sanatatea ta

3 BENEFICII esentiale ale folosirii produselor cosmetice BIO

Piata de beauty din Romania ofera in prezent o gama variata de produse cosmetice bio, organice si naturale, insa oare de ce a aparut acest trend si ce sta in spatele interesului tot mai ridicat fata de acest tip de produse de ingrijire naturala? E doar un capriciu sau e mai mult decat atat?

Pana acum 10 ani, nimeni nu auzise de eticheta “BIO” cu referire la produsele de ingrijire personala. Informatiile relevante din ultimii ani au educat insa din ce in ce mai mult consumatorii cu privire la riscurile la care se expun prin folosirea regulata a cosmeticelor traditionale, atat de raspandite si promovate in magazinele din toata lumea. Pas cu pas, din ce in ce mai multe personane recurg la metode naturale si organice de ingrijire, intelegand in mod real ca astfel au grija de sanatatea lor holistica.

Daca nu esti inca convins de importanta de a trece la o ingrijire organica a pielii tale sau daca simti ca nu ai destule informatii in legatura cu acest subiect atat de controversat inca, te invitam sa parcurgi mai jos beneficiile esentiale ale utilizarii cu regularitate a produselor cosmetice BIO.

#1 Produsele cosmetice = food for your skin and body

In primul rand, alegand sa folosesti produse cosmetice bio, eviti ca pielea ta sa absoarba si sa transmita in sange  substante chimice daunatoare organismului. Se stie ca pielea noastra este asemeni unui burete si ca asimileaza si conduce in interiorul organismului nostru tot ce este aplicat pe suprafata ei. Adu-ti aminte acum de etichetele produselor cosmetice clasice pe care le folosesti poate inca si imagineaza-ti ca toate acele substante chimice ajung direct in corpul tau. Prin folosirea regulata a acestor tipuri de cosmetice clasice, efectele sunt alarmante pentru sanatatea noastra: unele din ingredientele din produsele cosmetice clasice sunt asociate cu aparitia cancerului, tulburarilor neurologice sau problemelor de reproducere! Din acest motiv, folosirea produselor cosmetice cu ingrediente naturale si organice devine o necesitate in ziua de azi, daca ce ne dorim este un stil de viata cu adevarat sanatos.

Descopera aici gama de produse cosmetice bio Urban Veda. Fuziunea dintre medicina traditionala ayurvedica si principiile cosmeticii naturale contemporane!

#2 Ingrediente naturale puternic nutritive

Folosirea produselor cosmetice bio, naturale si organice, nu te va feri doar de amenintarea substantelor chimice, ci va aduce un beneficiu minunat pentru piele si corp. Ingredientele folosite in produsele de ingrijire bio sunt majoritatea lor extracte naturale cu rol hranitor, reparator si nutritiv pentru pielea ta.

Iar esentele continute in produsele cosmetice bio, naturale si organice, folosite pentru a parfuma produsele, sunt extracte vegetale, ape florale sau uleiuri esentiale cu rol curativ, minunate pentru sanatatea noastra holistica si cu un parfum natural ametitor. Poti spune astfel adio parfumurilor sintetice stridente si artificiale.

Natura ne pune la dispozitie o gama variata de ingrediente vegetale si minerale care nu doar ca ne sustin sanatatea, insa ne hranesc cu substante hranitoare si benefice organismului. Produsele cosmetice cu ingrediente naturale sunt absorbite si tolerate mult mai bine decat cele sintetice. Pielea ta va fi vindecata in profunzime si isi va recapata stralucirea naturala unica!

Descopera aici BIO MER- brand profesional organic spa skincare certificat EcoCert . Produse cosmetice profesionale cu biomolecule din namol si alge marine din Marea Menor

#3 Grija fata de natura

Produsele clasice de ingrijire corporala contin ingrediente chimice care pot avea un impact negativ asupra mediului inconjurator. Multe dintre acestea contin produse chimice care au dublu impact nociv: asupra sanatatii noastre si asupra naturii din jurul nostru. Si chiar daca, poate, si in produsele cosmetice clasice gasiti si ingrediente naturale,  nici acestea nu scapa de influenta chimica daunatoare: ele sunt tratate cu pesticide in procesul de crestere si, ulterior, sunt prelucrate avand la baza procese chimice daunatoare pentru aerul, solul si apa din mediul in care traim. Iar toate acestea se intorc inapoi tot in corpul nostru, prin legumele si fructele crescute din solurile contaminate cu astfel de chimicale.

In paralel, prin folosirea cosmeticelor bio, sustii producerea unor produse curate, ce nu dauneaza mediului inconjurator. Ingredientele folosite in manufacturarea acestor produse provin din ferme bio unde folosirea pesticidelor chimice este interzisa, iar plantele sunt crescute exclusiv avand la baza ingrasaminte naturale. In plus, manufacturarea acestor produse vegetale se realizeaza sub stricta supraveghere si impune folosirea metodelor blande de procesare, mecanice, manuale sau pe baza de produse non-invazive pentru organism sau mediu. Multe dintre produsele organice folosesc ambalaje biodegradabile din materiale reciclate, tocmai pentru a sustine inca o data mediul si a lupta impotriva poluarii, o amenintare tot mai puternica.

Un aspect important este si acela al protectiei animalelor: companiile producatoare de produse cosmetice organice se asigura ca nu folosesc animale pentru testarea produselor lor.

Descopera aici produsele cosmetice NAOBAY, naturale si certificate organic Ecocert. Pentru ca frumusetea ta sa fie in perfecta armonie cu natura si sanatatea!

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart