You are currently viewing Ce este un ser facial?

Ce este un ser facial?

Nu esti singura care se intreaba ce este un ser facial. Desi raspandit pe piata produselor cosmetice, informatii despre particularitatile lui sunt putine. Chiar daca poate folosesti unul deja, confuzia poate sa exista inca: hidrateaza, dar nu este o crema, poate fi uleios, dar nu este un ulei facial, e apos, dar nu este o esenta florala. Tocmai de aceea astazi vom vorbi despre ce este un ser facial, pentru a ne clarifica acest produs cosmetic ultra eficient pentru ten.

Deci ce este un ser facial?

Serul este un produs cosmetic destinat ingrijirii tenului ce se aplica pe piele dupa curatarea tenului, dar inainte de aplicarea cremei hidratante, cu scopul de a hrani pielea in profunzime cu ingrediente active benefice pentru tenul tau. Serul are in mod particular acest rol de a hrani pielea in profunzime deoarece are o structura fina, compusa din molecule de mici dimensiuni care au capacitatea de a penetra profund pielea si ofera astfel straturilor dermice o concetratie mare de ingrediente active. Aceasta functie face dintr-un ser facial un tratament perfect pentru ingrijirea problemelor specifice ale tenului, cum ar fi ridurile sau alte semne ale imbatranirii tenului.

Serul facial se distinge de alte produse cosmetice prin faptul ca are in compozitie o multitudine de ingrediente active cu rol regenerant si protectiv pentru ten si este foarte concentrat, fiind necesare doar cateva picaturi pentru ingrijirea zilnica a tenului.

DESCOPERA AICI SERURILE FACIALE NATURALE SI ORGANICE OFERITE DE BIOCART.EU!

E serul un produs cosmetic pentru hidratare?

Da si nu. Serurile faciale pot fi bogate in ingrediente active hidratante ( cum ar fi acidul hialuronic), pentru a ajuta pielea sa retina apa, si astfel sa se mentina hidratata. Dar acest aspect nu transforma serurile in solutii de hidratare in adevaratul sens al cuvantului. Cremele de fata sunt lotiuni hidratante bogate ce formeaza o bariera protectoare la suprafata pielii, ce are rolul de a pastra toate ingredientele active benefice in piele.

Serurile indeplinesc mai multe functii, nu doar hidrateaza. Datorita concentratiei bogate de ingrediente active continute, un ser e o adevarata sursa de active benefice pentru tenul tau, de la hranire, regenerare pana la hidratare, calmare si netezire.

Cat de des ar trebui sa folosesc un ser facial?

Frecventa de utilizare depinde de tipul de ser pe care il folosesti. Citeste instructiunile de utilizare, insa cel mai probabil 1-2 ori pe zi e mai mult decat suficient pentru a-ti mentine pielea conform standardelor dorite.

De ce serurile faciale sunt mai scumpe decat alte produse cosmetice pentru ten?

Da, serurile faciale tind sa fie printre cele mai scumpe produse cosmetice din rutina ta de infrumusetare. Dar costul ridicat are un motiv foarte intemeiat! Serurile sunt super-concentrate si cu eficacitate ridicata. Nu e necesar sa folosesti mai mult de cateva picaturi pentru o singura aplicare. O sticluta de ser te poate tine luni bune, si, in acelasi timp, hraneste pielea in profunzime asa cum nu o face nici un alt produs de intretinere faciala. Asa ca, daca te uiti la o investitie isteata pe termen mediu si lung pentru tenul tau, serul este clar o solutie potrivita!

Serurile faciale expira repede?

Unele ingrediente active ce se gasesc adesea in seruri pot deveni instabile odata ce intra in contact cu aerul. Acidul ascorbic (Vitamina C) spre exemplu, poate oxida si isi pierde eficacitatea in timp. Dar, multumita stiintei, versiunile imbunatatite ale ingredientelor ( care sunt solubile in apa, etc.) au valabilitate prelungita, astfel incat fac la fel de bine pielii tale de cand deschizi flaconul pana cand il termini. Cu toate acestea, regula de aur este sa ai in vedere sa pastrezi serul intr-un loc racoros si umbros si sa il folosesti nu mai mult de 6 luni- 1 an.

DESCOPERA AICI SERURILE FACIALE NATURALE SI ORGANICE OFERITE DE BIOCART.EU!

E serul potrivit pentru tipul meu de piele?

Cel mai probabil. Uita-te la denumirea serului si particularitatile lui, plus la ingrediente.Daca ai ten gras, cauta un ser cu vitamina C ( creste productia de colagen, accelereaza procesele de regenerare cutanata, reduce inflamatiile, zinc ( calmeaza iritatiile, regleaza secretia de sebum) sau acid salicilic ( desfunda porii)

Daca ai tenul uscat, cauta un ser cu vitamina E ( antioxidant, protejeaza pielea impotriva degradarii oxidative), acid glicolic ( exfoliaza bland si uniformizeaza tenul cu probleme de pigmentare) sau acid hialuronic ( retine umiditatea in piele).

Daca ai tenul matur, cauta antioxidanti ca tea tree, resveratrol, extract de trufe negreextract de melclapte de magarita.

RETINE: Deoarece serurile sunt foarte concentrate, mult nu inseamna mai eficient. Ai grija la cantitatea pe care o aplici pe piele si urmeaza instructiunile de folosire. In exces, ingredientele active puternice pot irita pielea sensibila. O cantitate optima insa face minuni! Regleaza volumul de ser aplicat pe pielea ta facand mai multe teste: incepe cu o cantitate minima si creste usor daca simti ca e necesar si pielea ta se simte confortabil cu asta.  

Ce iti recomandam?

Stim ca piata produselor cosmetice abunda in solutii de infrumusetare. Ceea ce trecem cu vederea cand e vorba despre un ser facial eficient sunt ingredientele continute. Deja stim ca serul are rolul de a livra ingredientele active profund in piele. Iar daca aceste ingrediente sunt derivate din petrol sau alte substante toxice/chimice, sanatatea ta este compromisa. Ce sens au toate efectele revolutionare, daca in paralel corpul tau asimileaza substante chimice daunatoare, cu efecte nocive pe termen mediu si lung?

Iti recomandam gama noastra de seruri faciale naturale, care au grija nu doar de tenul tau, ci si de sanatatea ta.

DESCOPERA AICI SERURILE FACIALE NATURALE SI ORGANICE OFERITE DE BIOCART.EU!