You are currently viewing Claudia si Teodora sunt creatoarele Sarya Couture Makeup, gama de machiaj organic

Claudia si Teodora sunt creatoarele Sarya Couture Makeup, gama de machiaj organic

Teodora Saguna si Claudia Negru sunt primele romance care au lansat o linie de makeup organica. Sunt doua femei care cred cu tarie ca e important sa ai grija de sanatatea ta si sa alegi cu atentie nu doar produse alimentare, ci si cosmeticele. Ele au creat astfel linia de machiaj naturala, Sarya Couture Makeup, realizata exclusiv cu ingrediente selectate, organice. Investitia lor initiala este de 50.000 de euro si este directionata in dezvoltarea liniei initiale de produse & a brandului (identitate/packaging etc.) Echipa Sarya este formata din aceste doua antreprenoare care se ocupam de tot ce inseamna set up de produs, business, logistica , marketing & comunicare.

Prima colectie lansata in vara aceasta consta intr-o linie de rujuri si farduri de pleoape si este realizata integral in Italia.

“In Romania nu este posibila productia de makeup organic/natural”.

Sarya Couture Makeup, un brand cu antreprenoare Made in Ro, dar cu productia in Italia, de ce nu in Romania? 
Teodora: In Romania nu este posibila productia de makeup organic/natural. Chiar si in Italia, patria laboratoarelor de productie makeup, ne-a fost foarte dificil sa gasim un laborator cu posibilitate de productie makeup natural.

Domeniul makeupului organic in Europa este inca o nisa inciepienta. Trendul de makeup organic a luat nastere in US unde deja sunt branduri mari. In Europa insa brandurile ce ofera produse de machiaj naturale sunt inca extrem de limitate. In aceasta lume incercam noi sa pozitionam brandul si sa il facem cunoscut.

“Am investit peste 2 ani in cercetare si dezvoltarea brandului si a produselor. Produsele naturale nu au de obicei o rezistenta foarte mare si un pigment viu al culorilor. De aici nevoia de testare si re-testare a formulei.”

Ce face aceste produse deosebite pe piata cosmeticelor? 
Am investit peste 2 ani in cercetare si dezvoltarea brandului si a produselor. Produsele naturale nu au o rezistenta foarte mare si un pigment viu al culorilor. Noi ne-am dorit un produs care din punct de vedere al performantei sa fie similar produselor traditionale. De aici nevoia de testare si re-testare a formulei pana am ajuns la mixul perfect intre ingrediente si performanta. Am lucrat cu 2 laboratoare certificate in productia de makeup organic si natural. Materiile prime si conservantii naturali au fost selectati si extrasi pentru beneficiile speciale pe care le ofera pielii.

Ce ingrediente se folosesc in produsele voastre?
Folosim ingrediente organice si naturale precum

  • Ulei de nuca de cocos si ulei de sfecla pentru hidratare profunda
  • Unt de palmier: activat de temperatura corpului, confera un aspect cremos si fin
  • Pudra de alge acvatice: pentru efectul semi mat al rujurilor
  • Unt de shea bogat in vitamina A, E , F
  • Ulei de Karanja ce are proprietati bactericide
  • Ulei de avocado pentru o hidratare profunda
  • Ulei din samburi de caise ce functioneaza atat ca antioxidant, dar e si bogat in vitamine

“Produsele noastre de machiaj nu contin parabeni, siliconi, emulsifianti petrochimici, parfumuri sintetice si nu sunt testate pe animale.”

Am certificat produsele la Cosmetici Biologici in Italia, autoritatea suprema pentru certificari organice, si am obtinut certificarea PETA ca si brand CRUELTY FREE, valoare la care tinem tare mult.

Produsele Sarya Couture Makeup sunt disponibile si pe site-ul nostru biocart.eu, AICI.

Sursa

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart