You are currently viewing Tratamente pentru ingrijirea parului

Tratamente pentru ingrijirea parului

Parul îți da multe bătăi cap; ai încercat tratamente cosmetice, masti, sampoane și balsamuri și parul tău pare sa aibă în continuare o voința proprie. Trebuie sa știi încă de la început ca primul pas este sa renunți la anumite produse și obiceiuri care nu doar ca nu fac bine parului, dar în timp duc la deteriorarea excesiva a acestuia.

Parul gras reprezintă un dezechilibru la nivelul glandelor sebacee, cele care sunt responsabile cu secretia de sebum. Productia de sebum în exces duce la ingrasarea parului și apare din cauza stresului, a oboselii, ca urmare a folosirii în exces a produselor cosmetice sau a unei diete dezechilibrate. Recomandam sa folosești produse adecvate tipului tău de par, din ingrediente cât mai curate și naturale, pentru a asigura o îngrijire corespunzatoare. Alege un sampon pentru par fin și gras, din uleiuri esentiale, care lasa parul strălucitor, proaspăt și bogat. Încearcă sa usuci întotdeauna parul, pentru ca va deveni mai fragil. Ideal ar fi sa lași parul să se usuce natural, fără a folosi uscatorul. Dacă totuși este nevoie sa il folosești, seteaza temperatura la o treapta medie de încălzire și nu îl apropia la mai mult de 30 cm de par.

Parul are tendinta de uscare atunci când nu se mai secretă suficient sebum pentru a hrăni firul de par și pentru a îl menține hidratat. Firele de par se rup sau se despica la varfuri și nu mai au un aspect sănătos. În timp, parul își pierde din stralucire și am face orice sa îl mentinem hidratat, pentru a evita ruperea firelor.

În cazul parului uscat, temperaturile ridicate usuca glandele sebacee și ataca firul de par. Dacă trebuie neapărat sa folosești uscatorul de par, aplica înainte o soluție pentru protecția termica, pentru a limita cât mai mult interacțiunea fluxului de aer cald cu parul. Un alt motiv pentru care parul și scalpul se usuca, este spalarea excesiva. De asemenea, evita pe cât posibil aplicarea unei cantitati mari de sampon și folosește după ce îl clatesti un balsam sau un tratament pentru hidratare. Evita, de asemenea, sa folosești produse de styling, placa, peria rotativa și alte aparate pentru aranjarea parului care funcționează pe baza de flux de aer cald. Vopseaua pe baza de substante chimice ataca în profunzime firul de par și irita scalpul. Noi recomandam folosirea unei vopsele din ingrediente naturale, pe baza de uleiuri organice, fara amoniac, parabeni sau rezorcina. Proteinele continute de vopseaua naturala hrănesc si protejeaza firul de par, iar uleiurile organice repara parul fragil si deteriorat. Aplica întotdeauna pe par o masca hidratanta, ultra-hranitoare care îmbunătățește elasticitatea și combate deteriorarea și ruperea parului.

Folosește întotdeauna doar produsele potrivite parului tău și nu le aplica în exces; o cantitate mai mare nu înseamnă ca parul va fi hidratat mai bine sau mai rapid. În timp, acest lucru va duce la deteriorarea firului de par și scalpul va fi afectat.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart