You are currently viewing Cum avem grijă de pielea copiilor

Cum avem grijă de pielea copiilor

Pielea copiilor este mult mai sensibilă decât cea a adulților și mult mai predispusă la iritații, așa că are nevoie de îngrijire specifică, cu produse cosmetice naturale și formule care protejează eficient.

Pielea copiilor are anumite caracteristici specifice, de aceea este mult mai fragilă și mai sensibilă. De exemplu, pielea nou-născuților nu secretă sebum, iar glandele sebacee se dezvoltă pe toată perioada adolescenței. Așadar, pelicula fină de la suprafața pielii este mai subțire și mai puțin eficientă pentru a proteja pielea, care devine uscată și predispusă la iritații.

Este important să alegem produse cosmetice după ce am parcurs întâi cu atenție lista de ingrediente și ne-am asigurat că acestea nu conțin parfum sau substanțe iritante, care pot fi dăunătoare pentru pielea sensibilă a celor mici.

Primul pas și cel mai important pentru îngrijirea pielii bebelușilor și copiilor mici este curățarea. Pentru o curățare delicată și eficientă, îți recomandăm săpunul vegetal cu gălbenele de la Weleda, un produs vegan, care are în compoziție ulei 100% vegetal de gălbenele și mușețel, agenți de curățare delicați din uleiuri de nucă de cocos organică, de palmier și măsline. Săpunul nu conține materii prime provenite din uleiuri minerale, aditivi sau parfumuri sintetice, coloranți sau agenți de conservare sintetici și poate fi folosit în siguranță pentru copii sau de către adulții cu piele sensibilă.

Dacă preferi gelurile de duș, poți alege gelul cremos cu lapte și zahăr de la Noah, care nu conține silicon, parabeni, parafină, uleiuri minerale, DEA sau SLS. Loțiunea cremoasă curăță delicat pielea și o lasă moale și hidratată, datorită ingredientelor emoliente și hidratante. Parfumează delicat, iar pielea rămâne moale și catifelată.

Nu folosi burete sau produse abrazive, pentru că ar putea zgâria pielea.

Ideal este să spălăm părul bebelușilor o dată pe săptămână, însă acest lucru poate fi făcut mai des vara, când cel mic transpiră. Șamponul și gel de duș BIO de la Naobay are în compoziție extract de gălbenele organic și curăță delicat pielea și părul, care rămâne mătăsos și ușor de pieptănat. Conține extract organic de gălbenele și lapte de nuci ciufa, care calmează pielea fără a dezechilibra pH-ul, aloe vera și extract de mușețel care hrănesc delicat și curăță eficient.

Pentru a menține bariera de protecție a pielii intactă, este nevoie ca aceasta să fie bine hidratată. Până la vârsta de 2 ani, produsul de hidratare trebuie să aibă o formulă blândă, fără parfum sau substanțe iritante. Loțiunea de corp cu nalbă albă de la Weleda pentru piele hipersensibilă este calmantă și hidratantă, iar formula sa a fost creată special pentru pielea sensibilă, predispusă la iritații. Produsele Weleda cu nalbă albă nu conțin parfumuri, materii prime pe bază de uleiuri minerale, coloranți sau conservanți artificiali. Loțiunea de corp are în compoziție extracte prețioase de nalbă albă și trei-frați-pătați, ulei organic de cocos și ulei de susan organic, care au efect calmant și hrănitor. Poate fi folosită și pentru a îngriji pielea sensibilă a adulților.

În timpul verii, pielea deja sensibilă a copiilor are nevoie de protecție și îngrijire suplimentară, pentru a evita arsurile solare și iritațiile cauzate de transpiația excesivă. Pielea feței este cea mai expusă la factorii nocivi din mediu, așa că are nevoie de protecție tot timpul. Noi îți recomandăm să folosești crema facială cu nalbă albă pentru copii de la Weleda, formulată special pentru a oferi îngrijire intensivă și hidratare.

Poți alege de asemenea crema de față protectoare cu extracte organice de gălbenele și mușețel de la Naobay, care acționează prin formarea unui strat subțire de protecție pe piele, protejând-o de factorii din mediu. Extractele organice de gălbenele și mușețel calmează pielea, în timp ce combinația de uleiuri organice o menține netedă și moale.

Dacă pielea bebelușului este roșie și sensibilă și prezintă răni, crema de gălbenele pentru zona scutecului este ideală pentru a calma, datorită conținutului de oxid de zinc. Efectul se vede imediat după prima aplicare, datorită lanolinei vegetale și a celorlalte ingrediente naturale care formează o barieră protectoare între pielea delicată a bebelușului și umezeala cauzată de scutec. Uleiurile organice de migdale și susan stimulează regenerarea pielii și o îngrijesc cu blândețe.

Pentru pielea ta și mai ales a celor mici, alege întotdeauna produse naturale, din ingrediente sigure și atent alese și formulate pentru a oferi cea mai blândă și delicată îngriire.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart