You are currently viewing Despre protectia solara

Despre protectia solara

Ce este SPF? Factorul de protectie solara – SPF indica gradul de protectie impotriva arsurilor solare al fiecarui produs printr-un numar care arata de cate ori este mai mare timpul care trece de la aplicarea cremei pana la inrosirea pielii, fata de timpul de inrosire a pielii fara aplicarea cremei.

Valorile acestui factor variaza de la 6 la 50+. Explicatia ar fi valabila la produsele SPF 15, dar medicii de specialitate avertizeaza ca nu trebuie sa ne imaginam ca un produs cu SPF 50 ne protejeaza triplu fata de altul cu SPF 15, desi ambele ecraneaza foarte bine radiatiile UV-B. Concret, produsele cu SPF 6 absorb 87,5% din radiatii, cele cu SPF 12 absorb 91,7% din radiatii, SPF 15 absoarbe 94%, … iar SPF 50 absoarbe 98% din radiatii.

In termeni standardizati, pentru o intelegere facila, toate cremele de protectie solara se supun urmatoarei clasificari:

  • cu nivel scazut de protectie: SPF 6
  • cu nivel mediu de protectie: SPF 12
  • cu nivel inalt de protectie: SPF 15-25
  • cu nivel foarte ridicat: SPF 30-50
  • cu nivel extrem de ridicat: SPF 50+

Protectia pentru razele UV prin cosmetice cu filtre solare este esentiala pentru prevenirea arsurilor si imbatranirii premature a pielii. (sursa aici ) 

Crema tratament BIO MER SOLAR CELL DEFENSE +50 (disponibila in 3  nuante) ,protejeaza pielea impotriva razelor UV-A si UV-B, datorita actiunii combinate a filtrelor fizice, dar si a uleiurilor naturale, cum ar fi antioxidantii activi si vitamina E. Eficacitatea acestui ingredient activ, precum si protectia asigurata impotriva razelor IRA au fost demonstrate in numeroase studii. La nivel celular aceste substante active atent selectionate incetinesc efectele nocive ale radicalilor liberi, prin crearea unui ecran solar care, in acelasi timp, nu permite patrunderea diferitilor agenti daunatori, cum ar fi poluarea, dar nici altor agresiuni externe. Aplicarea constanta si regulata a cremei SOLAR CELL DEFENSE +50 impiedica hiperpigmentarea pielii.

Produs 100% natural

Nu contine alergeni.

Aplicare: Aplicati o cantitate mica de Crema tratament BIO MER SOLAR CELL DEFENSE +50 – pe fata curata, cu un masaj circular delicat pana ce este complet absorbita in piele. Reinnoiti inainte de expunerea la soare. Potrivit pentru toate tipurile de piele. Non-comedogenic. 

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart