You are currently viewing Eveniment: Urban Veda, echilibrul perfect intre știința și natura

Eveniment: Urban Veda, echilibrul perfect intre știința și natura

Ayurveda este una din cele mai vechi filosofii cunoscute și în același timp un întreg sistem de practici medicale stravechi, în care se imbina armonios știința, filosofia, psihologia, alchimia și înțelegerea spirituala. Ayurveda este un concept bazat pe echilibrul dintre minte, trup și spirit, iar termenul vine din sanscrita și înseamnă înțelepciunea vieții.

Conform ayurveda, exista 3 categorii de „dosha” care ne definesc tipul pielii și caracteristicile psihice, starea de sănătate și trasaturile de personalitate: Vata, Pitta și Kapha. Gamele Urban Veda au fost dezvoltate urmând caracteristicile și nevoile celor 3 dosha, care se adreseaza femeilor în funcție de tipul pielii acestora.

VATA DOSHA. Cuvantul “vata” provine din “va” (sanscrita), adica “vant” si exprima o fuziune a elementelor eter si aer. Persoanele cu tipologia Vata au o personalitate subtila, creativa si plina de vitalitate- energia si miscare. Persoanele cu dosha Vata sunt entuziaste si sensibile, cu imaginatie bogata si impulsive. 

Vata este definita in literatura Ayurvedica de elementele aer si eter. Rezultatul acestor elemente se manifesta prin pielea uscata si imbatranita, astfel incat partea cea mai vitala a regimului Vata de ingrijire a pielii este hidratarea. Asa cum sunt si elementele Vata, aerul si eterul, tipurile de persoane Vata tind mai degraba sa-si consume sau sa-si iroseasca energia decat sa o pastreze. O persoana Vata echilibrata este plina de creativitate si vitalitate, dar atunci cand este dezechilibrata, poate suferi de la hiperactivitate, teama si anxietate pana la indigestie, iar tenul este uscat si tern. Gama URBAN VEDA RADIANCE a fost conceputa pentru tipologiile Vata, avand ca ingredient de baza turmericul, cu proprietati anti-inflamatorii, care lumineaza tenul si il hidrateaza in profunzime.

PITTA DOSHA. Pitta este condusa de elementul foc, iar persoanele cu aceasta tipologie sunt disciplinate, logice si ambitioase. Pitta sunt lideri innascuti, gestionand si controlandu-si energia in mod strategic. Atunci cand se afla intr-o stare de echilibru, persoanele cu tipologia Pitta sunt carismatice si concentrate, insa cand nu mai exista echilibru, Pitta in exces poate acumula nervozitate.

Cand isi pierd echilibrul si stabilitatea, persoanele din dosha Pitta devin puternic temperamentale, iar pielea poate deveni sensibila, predispusa la dezechilibre cum ar fi petele rosii si iritatiile. Gama URBAN VEDA SOOTHING are in compozitie lemn de santal, ca ingredient-cheie, care este ideal pentru pielea delicata si sensibila. Parfumul discret de santal este relaxant, iar aromele de Ylang-Ylang si lavanda au rol calmant si de readucere a echilibrului.

KAPHA DOSHA. Elementele care definesc aceasta tipologie sunt pamantul si apa. In general destul de iubitoare si iertatoare prin natura lor, tipurile de persoane Kapha tind sa-si pastreze energia. Cu o rezistenta naturala, tipurile Kapha sunt stabile, robuste, calme si pasnice. Ele sunt echilibrate, intelegatoare, metodice si pline de compasiune.

Persoanele Kapha sunt cel mai putin susceptibile sa devina dezechilibrate, insa atunci cand fac acest lucru se pot manifesta ca fiind lente, incete si supraponderale, iar din punct de vedere mental pot dezvolta sentimente de nesiguranta sau invidie. Aceasta supraacumulare de energie este evidenta in tendinta de luare a deciziilor cu intarziere. Prin urmare, complicatiile pielii pot duce la infundarea porilor si sebum in exces (ten gras). Gama URBAN VEDA PURIFYING se adreseaza acestei tipologii si a fost special formulata cu ingredeinte care curata pielea de bacterii si matifiaza excesul de sebum. Ingredientul principal al gamei este Neem, care are efect antiseptic si antibacterian si ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in piele.

Gama URBAN VEDA REVIVING a fost conceputa pentru persoanele cu tenul matur si obosit. A fost conceputa astfel incat se adreseaza tuturor tipurilor de dosha si ajuta la rejuvenarea tenului, datorita extractului de trandafir si uleiurilor bio bogate in acizi omega. Produsele din caeasta gama hidrateaza pielea si ii redau aspectul tanar.

Produsele Urban Veda nu contin organisme modificate genetic, parabeni, coloranti artificiali, Sodium Sauryl Sulphate (SLS) sau microparticule de plastic. Ingredientele folosite la fabricarea produselor cosmetice sunt naturale, exotice și își au originea în India.

Brandul Urban Veda este prezent pe piața romaneasca de anul trecut și, în timp, principiile pe care le promoveaza au început sa câștige teren, iar ingredientele curate, naturale, au o pondere din ce în ce mai mare atunci când alegem produse cosmetice pentru ingrijirea pielii.

Pentru a sărbători prezenta pe piața romaneasca și pentru a fi și mai aproape de comunitatea de beauty bloggers, beauty editors, influenceri din domeniul beauty și reprezentanti media, am organizat o petrecere la care ne-am bucurat și de prezenta Tanyei Shah, Brand Director Urban Veda UK. Tanya ne-a vorbit despre filosofia ayurveda, despre importanța echilibrului interior și despre modul în care produsele Urban Veda au fost concepute pentru fiecare tip de dosha.

Mulțumim comunității beauty pentru interes și pentru prezenta, va asteptam cu drag și la evenimentele următoare!