You are currently viewing Îngrijirea corectă a mâinilor  și sfaturi pentru hidratare

Îngrijirea corectă a mâinilor și sfaturi pentru hidratare

Una din cele mai bune și recomandate modalități de prevenire și evitare a contactării bolilor este spălatul frecvent și corect pe mâini. Mai ales în această perioadă, spălatul des al mâinilor este important pentru a stopa răspândirea germenilor și virusurilor de la o persoană la alta, la locul de muncă, școală, în mijloace de transport în comun sau chiar acasă.

Pentru a ne proteja imunitatea, este recomandat să ne spălăm pe mâini mai ales înainte și după ce pregătim mâncarea, după ce ai atins alimente crude (legume sau carne), înainte și după ce folosim toaleta, după ce ducem gunoiul, după ce ne acoperim gura când tușim sau strănutăm, înainte de a mânca, după ce ne jucăm cu un animal de companie.  

Pentru a elimina bacteriile și a îndepărta germenii nocivi de pe mâini, se recomandă frecarea mâinilor cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde, clătirea acestora cu apă curată și uscarea cu un prosop curat sau folosind un jet de aer cald; nu sări acest pas, deoarece mâinile umede ajută la transferul rapid al virusurilor, germenilor și bacteriilor.

Îți recomandăm folosirea unui săpun vegetal cu extract de melc care are elect calmant și revigorant și este ideal pentru pielea sensibilă și iritată a mâinilor, sau un săpun vegetal cu ulei de argan, care are în compoziție o cantitate mare de vitamina E și ajută la refacerea pielii. Poți alege orice săpun solid cu aromă delicată, din ingrediente vegetale, naturale. Aceste săpunuri au fost special create pentru a se potrivi oricărui tip de piele, sunt certificate ECOCERT și nu conțin alergeni sau sodă. Descoperă toate variantele de săpunuri solide și comandă-le online pe cele cu aroma ta preferată. În plus, până la sfârșitul lunii martie ai reducere de 25% pentru toate săpunurile lichide comandate de pe biocart.eu !

Cea mai bună metodă pentru curățarea mâinilor este spălatul cu apă și săpun, însă sunt situații când nu ai acces la acestea. Pentru a elimina germenii și bacteriile, se recomandă un dezinfectant; pentru o eficiență maximă, soluțiile antibacteriene trebuie să aibă o concentrație de alcool de cel puțin 60%.

Un lucru pe care tindem să îl ignorăm în rutina noastră de îngrijire a mâinilor, este aplicarea unei creme hidratante după ce ne spălăm. În această perioadă, mai ales, este important să ne menținem pielea mâinilor hidratată și protejată de acțiunea factorilor externi nocivi.

Țesutul cutanat secretă uleiuri naturale care contribuie la hidratarea pielii, iar prin spălatul des al mîinilor, aceste uleiuri sunt eliminate. Pielea mâinilor este subțire și foarte predispusă la deshidratare și iritații, de aceea are nevoie de îngrijire specială. Cremele de mâini sunt mult mai bogate în uleiuri hidratante decât loțiunile și au în compoziție ingrediente active care pătrund prin piele și o hidratează în profunzime.

Crema de mâini oferă, pe lângă hidratare, și protecție împotriva microbilor. Germenii nocivi se înmulțesc odată cu uscarea pielii, iar aplicarea unei creme este, în esență, și un proces de igienizare. Cremele de mâini conțin ingrediente naturale antibacteriene, care împiedică germenii și bacteriile să pătrundă în piele.

Pentru ca mâinile tale să fie hidratate și protejate, alege o cremă de mâini cu probiotice, special creată pentru pielea sensibilă și uscată a mâinilor, cu unt de shea și cacao, ingrediente care pătrund rapid în piele și o hrănesc în profunzime. Crema de mâini cu lapte de măgăriță conține ingrediente active naturale care hidratează, nu conține alergeni sau parabeni și poate fi folosită indiferent de tipul de piele. Alege și comandă crema de mâini preferată și nu uita de hidratare!

Stay beautiful, stay safe!

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart