You are currently viewing Keratina – proteina minune

Keratina – proteina minune

  • Post author:
  • Post category:Cosmetica

Keratina este o structură proteică dură, fibroasă, principala substanță din care sunt alcătuite unghiile, părul și stratul de suprafață al pielii. Keratina are rolul de a proteja celulele epiteliale înpotriva deteriorării În anumite situații, organismul uman produce o cantitatea mult prea mare de keratină (hiperkeratoză) cauzată de o inflamație, ca răspuns la anumiți factori externi sau interni.

Keratina este inclusă în multe produse pentru îngrijirea părului, pentru că ajută la îndreptarea acestuia. Keratina are un rol protector, fiind o proteină mai puțin dispusă la deteriorare sau rupere decât alte tipuri de proteine produse de organismul uman.

Keratina care se regăsește în tratamentele de frumusețe este de origine animală, provenind mai ales din lână și pene. Însă proteina poate fi extrasă și din surse vegetale, astfel produsele respective putând fi folosite și de către vegani.

Produsele pentru îngrijirea părului care au în compoziție keratină completează proteina pierdută din firul de păr de-a lungul timpului ca urmare a procedeelor de styling aplicate în mod repetat. De asemenea, expunerea prelungită la factorii externi poate cauza ruperea lanțurilor de keratină din structura firului de păr, ceea ce duce în timp la pierderea totală a proteinei.

Astel, părul devine fragil și casant, începe să se subțieze, iar vârfurile se despică și se rup. Keratina prezentă în produsele de îngrijire pătrunde în interiorul firului de păr, reparând zonele afectate și îmbrăcând în același timp firul de păr într-un strat protector. Cuticulele care se află în interiorul firului de păr sunt tratate, iar părul devine sănătos, cu un aspect strălucitor. Keratina pătrunde în interior și revitalizează în profunzime. Pentru a se fixa pe suprafața firului de păr, keratina are nevoie de căldură, de aceea se recomandă folosirea unui uscător de păr după aplicarea produselor de îngrijire care au în compoziție keratină.  

Pentru a păstra aspectul sănătos al părului și pentru a îl îndrepta fără a avea nevoie de folosirea în exces a aparatelor de styling, noi îți recomandăm să folosești produsele din gama cu keratină Arganicare. Gama cu keratină a fost creată pentru a reda elasticitatea și strălucirea firului de păr. Produsele au în compoziție, pe lângă keratina pură, ulei de argan care hidratează părul în profunzime și protejează cuticulele împotriva ruperii. Formula unică, fără clorură de sodiu, crește elasticitatea și strălucirea. Este un ritual de îngrijire ideală pentru părul drept. Keratina revitalizează și hrănește în profunzime.

Șamponul reparator și nutritiv cu keratină pentru părul deteriorat și tratat chimic sau termic, regenerează intens și fortifică. Are în compoziție un complex activ de ingrediente hrănitoare, care hidratează în profunzime și fac părul moale, crescând elasticitatea și oferindu-i un aspect omogen și drept.

Balsamul fortifiant și nutritiv cu keratină restabilește fermitatea și păstrează părul moale și drept. Conține un amestec puternic de ingrediente hrănitoare și restructurante, ideale pentru hidratarea părului îndreptat – păstreaza textura părului, lăsându-l moale, strălucitor și ușor de aranjat. Rezultatul este un păr puternic și sanatos.

Masca reparatoare și nutritivă cu keratină pentru părul uscat hidratează în profunzime, oferă volum și protejează părul uscat și deteriorat. Keratina din mască dă părului un aspect omogen, serumul acționează ca un strat protector care fortifică părul și îl regenerează. Are în compoziție vitamine care hranesc părul și scalpul, oferă protecție de durată împotriva ruperii și lasă părul moale și ușor de coafat.

Sprayul reparator 10 în 1 lasă părul moale, mătăsos și strălucitor. Sprayul fără clătire cu keratină are o formulă unică, îmbogățită cu un complex special cu ulei de argan.

Serumul fortifiant și nutritiv cu keratină pentru părul uscat și deteriorat conține o formulă care fortifică și protejează părul, păstrându-i aspectul drept și lucios.

Îți recomandăm să le folosești împreună pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a avea un păr sănătos, strălucitor și mătăsos!