You are currently viewing Work smart, not hard (munceste inteligent, nu din greu)

Work smart, not hard (munceste inteligent, nu din greu)

Productivitatea este esentiala daca vrem sa ne folosim intr-un mod eficient abilitatile, si, in acelasi timp, daca ceea ce ne dorim este sa valorificam intr-un mod util timpul nostru pretios de zi cu zi. Fiecare dintre noi are un ritm specific de lucru. Ne raportam diferit la sarcinile zilnice si ne gestionam intr-un mod particpular timpul alocat.

Fiecare dosha ( tipologie ayurvedica) are un mod diferit de personalitate, si, prin urmare, un tip specific de a-si indeplini sarcinile de zi cu zi. Afla din articolul de mai jos ce tioplogie ayrvedica esti in functie de stilul tau de lucru si ce sfaturi sunt potrivite pentru tine pentru a-ti imbunatati randamentul si stilul de viata.

VATA

Tipologia Vata este reprezentata de persoane foarte creative care sunt dornice sa inceapa un nou proiect imediat ce au o noua idee. Cu toate acestea, ele nu exceleaza mereu in a duce sarcinile la bun sfarsit si in a concretiza proiectele. Persoanele cu dosha Vata pot fi influentate cu usurinta, iar schimbarile si inconstanta pot duce la dezechilibre. Daca te incadrezi in tipul de personalitate Vata, evita sa te suprasoliciti, mai ales la inceput, si revizuieste constant proiectele in care esti implicat/a. Astfel eviti dezechilibrele si cresti sansele de a duce proiectele tale la bun sfarsit. Incearca sa abordezi sarcinile de la locul de munca cu hotarare si indeplineste-le intr-o maniera structurata (fa-ti un plan cu actiuni concrete, pas cu pas).

Vezi aici ce produse cosmetice sunt potrivite pentru dosha VATA!

PITTA

Tipologia Pitta este compusa preponderent de persoane care tind sa fie perfectioniste si, odata ce si-au luat angajamentul sa se implice intr-un proiect, il duc la bun sfarsit. In cazul dezechilibrelor, persoanele din tipologia Pitta devin adesea stresate, si se confrunta cu diverse conflicte, frustrari, muncesc adesea peste program si isi asuma mai multe sarcini decat pot sustine. Daca ai tiplogia Pitta, cauta sa abordezi sarcinile de la munca sau din proiectele tale cu calm si mentine o atitudine destinsa si relaxata fata de munca ta. Este important, mai ales in cazul tau, sa iti amintesti sa iei pauze regulate, pentru a te asigura ca volumul de munca nu devine coplesitor.

Vezi aici ce produse cosmetice sunt potrivite pentru dosha PITTA!

KAPHA

Tiplogia Kapha e reprezentata de persoane care au adesea un ritm de lucru lent si nu dispun de suficienta motivatie pentru a incepe o sarcina. Cu toate acestea, odata proiectul demarat, vor efectua sarcinile de lucru intr-un timp constant. Persoanele Kapha pot avea provocari in lupta cu amanarea, orgoliul, certitudinea sau motivatia slaba. Daca faci parte din tiplogia Kapha, cauta sa ramai deschis la opinii din exterior si, in plus, gaseste o motivatie personala suficient de puternica pentru a ramane pe drumul cel bun. Este recomandat sa sustii ritmul de lucru printr-o alimentatie sanatoasa pentru a stimula sistemul nervos.

Vezi aici ce produse cosmetice sunt potrivite pentru dosha KAPHA!

Sfaturi generale pentru productivitate

  1. Pasul 1: Incepe orice proiect nou cu un plan! Pasul 2: imparte-l in sectiuni si gandeste-va concret ce activitati sunt necesare fiecarei sectiuni in parte.
  2. Creaza-ti un spatiu “zen” de lucru: confortabil si cu putine distrageri. Mediul in care lucrezi afecteaza focusul si capacitatea de concentrare, plus influenteaza emotiile.
  3. Trezeste-te devreme pentru a incepe cat mai de dimineata activitatile pe care le ai de indeplinit in ziua respectiva. Acest lucru va reduce stressul: vei avea mai mult timp pentru finalizarea task-urilor zilnice!
  4. Pe parcusul zilei, alege gustari sanatoase, usoare si la intervale regulate de timp: in aces fel te vei mentine plin de energie. Recompenseaza-te cu plimbari scurte pe parcursul zilei, cu bauturi sanatoase sau cu miscari de streaching usoare.
  5. Pastreaza-ti calmul! Ingrijorarea cu privire la sarcinile de indeplinit consuma inutil multa energie si sunt o bariera pentru claritatea mintii. Aminteste-ti mereu ca ingrijorarea nu duce la nimic bun, asa ca fii focus pe gandurile pozitive si constructive.

Acest material este oferit de Urban Veda, gama naturala de ingrijire a pielii inspirata de principiile Ayurveda. Consulta gama Urban Veda AICI.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart