You are currently viewing Laptele de magarita – ritual regal de infrumusetare pentru pielea ta

Laptele de magarita – ritual regal de infrumusetare pentru pielea ta

Cleopatra a fost, printre alte imparatese, una dintre primele care foloseau baile de frumusete in laptele de magarita pentru a-si ingriji pielea. Bogat in minerale, vitamine si nutrienti, laptele de magarita este cunoscut de secole pentru beneficiile sale uimitoare pentru piele.

Pielea corect ingrijita arata pur si simplu mai tanara si mai sanatoasa. Laptele de magarita actioneaza bland, astfel incat poate fi folosit in siguranta din cap pana in picioare si este eficient in special pentru a ingriji pielea delicata a copiilor sau a adultilor cu piele sensibila.

Afla mai jos de ce laptele de magarita ar trebui sa fie un ingredient cheie si in ritualul tau de infrumusetare.

Istoria laptelui de magarita

Laptele de magarita, cunoscut pentru delicatetea sa, este un aliat pretios in ingrijirea zilnica a pielii noastre. Inca din antichitate, a fost considerat “aurul alb” si a fost folosit ca tratament de frumusetare de catre multe femei celebre, cum ar fi Cleopatra, Poppea si Paolina Bonaparte, pentru care scufundarea in lapte de magarita era un ritual de infrumusetare unic. 

De ce laptele de magarita?

Laptele de magarita are beneficii unice care il fac un ingredient puternic in orice produs cosmetic natural:

 Este antioxidant si bogat in nutrienti

Ca si compozitie, laptele de magarita are o formula foarte apropiata de cea a laptelui matern, ceea ce il face sa fie foarte bine tolarat de piele. Laptele de magarita contine in mod natural multe substante valoroase, cum ar fi vitaminele A, B1, B2, B6, D, C, acizii grasi esentiali, mineralele precum calciu, magneziu, fosfor si zinc, aminoacizii si proteinele, toate actionand asupra pielii ca tratament cosmetic exceptional cu proprietati hidratante, nutritive si revitalizante.

 Are proprietati puternice anti-aging

Laptele de magarita este un ingredient natural ce lupta impotriva ridurilor si lucreaza la estomparea acestora. Actioneaza impotriva imbatranirii premature a pielii si face pielea mai ferma, elastica si catifelata. Produsele cosmetice cu lapte de magarita pentru ingrijirea tenului, cum este crema hidratanta sau serumul facial, contin un mix de ingrediente benefice pentru ingrijirea pielii mature, ce actioneaza sinergic pentru a trata ridurile si imperfectiunile pielii.

 Are proprietati de vindecare si regenerare a pielii

Actiunea regeneranta a laptelui de magarita, data in special de continutul unui antiseptic natural -lisina- folosit in procesul de regenerare cutanata a pielii, face din acesta un ingredient excelent pentru tratarea pielii cu probleme. Spre exemplu, sapunul cu lapte de magarita, ce poate fi folosit in siguranta chiar si pentru copii, reduce disconfortul pielii sensibile si are efect de catifelare, hidratare si de revitalizare a pielii.

 Hidrateaza si ingrijeste intens pielea

Unul dintre beneficiile imediat observabile ale produselor cosmetice cu lapte de magarita este calitatea acestuia de hiper-hidratare a pielii. Laptele de magarita este potrivit pentru ingrijirea tuturor tipurilor de piele, inclusiv pentru pielea sensibila. Este minunat pentru ingrijirea pielii uscate, redobandindu-i hidratarea si vitalitatea.

Uneori uitam ca pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. In acest caz, trebuie sa ne hranim pielea atat din interior, cat si din exterior. In loc sa va intoarceti la produsele cosmetice de ingrijire a pielii imbibate in substante chimice daunatoare, incercati produsele cosmetice bio cu lapte de magarita, ingredient din natura care este plin de antioxidanti puternici si substante nutritive.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart