Măşti de faţă pentru hidratare

Hidratarea este importantă în orice perioadă a anului, dar toamna este necesar să acordăm o atenţie deosebită tenului, care are nevoie de un plus de substanţe nutritive pentru a se menţine sănătos şi strălucitor. Cremele sunt importante în rutina zilnică de hidratare, dar îngrijirea în profunzime a pielii este esenţială şi nu trebuie neglijată.

Hidratarea este importantă în orice perioadă a anului, dar toamna este necesar să acordăm o atenţie deosebită tenului, care are nevoie de un plus de substanţe nutritive pentru a se menţine sănătos şi strălucitor. Cremele sunt importante în rutina zilnică de hidratare, dar îngrijirea în profunzime a pielii este esenţială şi nu trebuie neglijată.

Măştile de faţă sunt potrivite pentru a reda strălucirea unui ten obosit, pentru a hrăni pielea uscată sau pentru a reduce micile imperfecţiuni ale tenului, pentru a atenua cearcănele şi ridurile.

Rutina de îngrijire pentru ten

Pentru a te bucura de rezultate rapide şi eficiente, este improtant să urmezi o rutină de îngrijire a tenului, în etape.

  • Curăţă. Începe prin a curăţa pielea cu o cremă de curăţare facială care acţioneză blând asupra tenului, fără a agresa pielea sensibilă.
  • Tonifică. Alege o loţiune tonică fără alcool, care oferă o senzaţie de răcorire pielii şi calmează iritaţiile. Loţiunea ajută la eliminarea eventualelor resturi de machiaj.
  • Exfoliază. Exfolierea tenului ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi lasă pielea curată, strălucitoare şi catifelată. Poţi repeta această operaţiune de 2 ori pe săptămână.
  • Aplică masca. Alege o mască de ten potrivită tenului tău, care îl hidratează şi hrăneşte în profunzime. Lasă să acţioneze şi îndepărtează conform instrucţiuniunilor de pe ambalaj.
  • Aplică o cremă. Hidratarea este esenţială pentru toate tipurile de ten. Aplică şi masează pielea cu mişcări circulare pentru a stimula circulaţia sângelui.

În sezonul rece, tenul uscat este cel mai expus la acţiunea factorilor externi, de aceea necesită cea mai multă îngrijire.

Aplicarea unei măşti, pe lângă rutina obişnuită de îngrijire, este o etapă esenţială pentru a hidrata tenul şi pentru a preveni apariţia ridurilor.

Alegerea corectă a măştii pentru ten uscat

Din punct de vedere al îngrijirii profunde, tenul normal nu ridică foarte multe probleme, pentru că nu se confruntă cu senzaţia de uscăciune, iar secreţia de sebum este în cantităţi normale.

Tenul uscat produce în mod natural mai puţin sebum decât normal. Pielea este astfel expusă la factorii externi care o pot deteriora şi pot duce la apariţia ridurilor fine şi a celor de suprafaţă. Acest tip de ten este mat, iar pielea uscată este lipsită de strălucire, de aceea are nevoie de îngrijire deosebită, mai ales în sezonul rece. Pentru a fi protejat şi a rezista agresiunilor, are nevoie de o peliculă de protecţie, care să acţioneze ca un scut între piele şi mediul înconjurător. Tenul uscat este extrem de sensibil la la vânt, soare puternic, temperaturi scăzute şi la produsele cosmetice nepotrivite, sau destinate altor tipuri de ten.

De aceea, se recomandă folosirea unei măşti de ten hidratante şi nutritive, care acţionează în profunzime şi lasă pielea strălucitoare şi sănătoasă. Alege cu atenţie masca de faţă pentru ca rezultatele să fie cele dorite.

Sezonul rece este momentul ideal pentru aplicarea măştilor de ten; efectul acestora se vede dacă sunt aplicate în mod corect, de cel puţin o dată pe săptămână. Este recomandat să laşi să acţioneze măştile de tip cremă timp de 20-30 de minute, apoi îndepărtate prin mişcări delicate, dar fără a folosi apă.

Foloseşte alternativ o mască-scrub multifuncţională pentru purificarea pielii, care ajută la regenerarea acesteia  şi o ajută să îşi recapete strălucirea naturală.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart