You are currently viewing Recomandari ayurvedice pentru ingrijirea tenului toamna

Recomandari ayurvedice pentru ingrijirea tenului toamna

Dupa o vara lunga si frumoasa, oficial a sosit toamna. Si, odata cu schimbarea anotimpului si scaderea temperaturii, pielea noastra isi schimba si ea functiile si ritmul. Astfel, exact la fel cum anotimpurile se schimba, si rutina noastra de ingrijire a pielii e necesar sa se schimbe.


Produsele de ingrijire a pielii, ce au fost must have in timpul lunilor fierbinti de vara, trebuie schimbate acum in favoarea produselor mai grase si mai hidratante, cu scopul de a ne proteja impotriva climatului mai rece cu care ne confruntam. Pentru aceste luni mai reci, accentul cheie in regimul de ingrijire a pielii este hidratarea. Pielea devine usor deshidratata in timpul toamnei si puternic deshidratata iarna, si asta datorita lipsei de umiditate din aerul rece atmosferic. In plus, spatiile in care lucram si locuim incep sa fie incalzite termic si, desi sunt confortabile si calde, au ca si consecinta deshidratarea pielii. Toate acestea lasa pielea uscata si lipsita de vitalitate, iar supletea si aspectul luminos se estompeaza vizibil. Din toate aceste motive, pielea ta are nevoie de o ingrijire speciala.

Schimbarea vremii din lunile reci are ca si consecinta, conform principiilor ayurvedice, intrarea in dominanta a doshei Vata. Acest dosha este reprezentata printr-o combinatie dintre elementele Eter si Aer, care explica de ce Vata dosha este cunoscuta in pricipal pentru pielea uscata si deshidratata. Toti avem o combinatie din fiecare dosha in parte, doshe care devin, pe rand, si in functie de anotimpuri, mai dominante sau mai putin accentuate. Avand in vedere acest lucru, precum si aerul rece si uscat pe care il aduce iarna, Vata este dosha dominanta a anotimpurilor reci, pentru toata lumea . Vrei sa afli ce dosha ai? Fa testul gratuit AICI

Gama Urban Veda Radiance este potrivita atat pentru tipurile Vata, cu piele uscata si deshidratata, cat si pentru noi toti cei care ne confruntam cu deshidratarea pielii, odata cu venirea tomanei si apropierea iernii. Gama contine Turmeric, precum si alte ingrediente botanice naturale si o multime de enzime din fructe, cum ar fi papaya, goji sau portocala, pentru a proteja impotriva frigului si pentru a imbunatati luminozitatea si vitalitatea pielii. Infuzate cu turmeric antiinflamator, rodie bogata in antioxidanti si patchouli vindecator, aceste produse cosmetice naturale ajuta in refacerea pielii deteriorate in urma actiunii nocive a radicalilor liberi si sustine regenerarea celulelor pielii. 
Incepeti ziua cu Radiance- Crema nutritiva de zi, Imbogatita cu extract de curcuma pentru stralucire si extracte naturale antiinflamatorii ayurvedice, ce pastreaza pielea hidratata pe durata intregii zile.
Completati hidratarea de dimineata cu ajutorul Cremei puternic hidratante de noapte Radiance si aplicati-o pe tenul demachiat si tonifiat, chiar inainte de culcare. Pielea are propietatea de a se reface in timp ce dormim, iar o crema de fata mai grasa, mai ales in timpul iernii, este esentiala pentru regenerarea cutanata.

Iar pentru zilele de iarna ce se apropie, va recomandam un ulei facial 100% natural. Pentru a te bucura la maxim de efectele regenerante si nutritive ale Uleiului facial Reviving, adu-ti aminte sa il aplici seara, dupa aplicarea cremei de noapte.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart