You are currently viewing Terapie prin machiaj – eveniment social marca Sarya Couture Makeup

Terapie prin machiaj – eveniment social marca Sarya Couture Makeup

Dincolo de latura sa estetica, machiajul poate avea si efecte terapeutice. Conceput pentru a pune in evidenta trasaturile faciale feminine, machiajul a devenit in timp si o emblema a increderii in sine, un simbol al feminitatii si e parte din ritualul de infrumusetare al oricarei femei.

Insa, atunci cand e vorba despre momentele provocatoare prin care multe dintre femei trec de-a lungul vietii, tendinta este de a lasa ingrijirea personala si feminitatea pe ultimul loc . Si, odata cu toate momentele grele prin care trecem, increderea in noi insine se diminueaza drastic, iar integrarea sociala devine problematica.

Atente la aceste aspecte delicate si la emotiile prin care femeile trec in perioadele de criza, Teodora Șaguna și Claudia Negru, fondatoarele primului brand romanesc de makeup organic, Sarya Couture Makeup, s-au gandit sa ofere suport integrat printr-un program umanitar altfel, care sa imbine estetica si terapia. Astfel, Sarya Couture Makeup a organizat luna trecuta primul eveniment social si umanitar impreuna Hospice Casa Sperantei, scopul acestuia fiind de a aduce suport emotional femeilor ce se confrunta cu una dintre cele mai drastice afectiuni ale momentului: cancerul.

Iata ce au declarat Teodora si Claudia despre programul de Terapie prin machiaj:

“ Am creat programul de TERAPIE  PRIN MACHIAJ  împreună cu specialistul in machiaj terapeutic,makeup artistul Roxana Luca si Loredana Mocescu, psiholog si consilier in dezvoltare personala. Acest program este dedicat sprijinirii femeilor cu probleme oncologice.

Am descoperit cu ajutorul studiilor scrise de psihologi ca terapia prin machiaj ajuta la depasirea unor traume personale, la recastigarea increderii in sine si la redobandirea unei vieti sociale normale. Scopul programului de  TERAPIE PRIN MACHIAJ  este de a invata femeile sa foloseasca machiajul ca si terapie. 

Am gandit in cadrul acestui program o serie de evenimente, construite ca un mix intre terapie si un curs de automachiaj, oferind invitatelor noastre sfaturi valide despre cum machiajul le poate ajuta sa depaseasca un moment dificil. 

Am lansat primul eveniment din cadrul programului de TERAPIE PRIN MACHIAJ in luna iunie impreuna cu Hospice Casa Sperantei, dedicat femeilor cu probleme oncologice. Evenimentul a fost lansat sub umbrela MACHIAJ PENTRU MINTE, TRUP SI SUFLET, avand ca tema principale machiajul la interior si exterior.  Evenimentul a fost sustinut de psihologul Loredana Mocescu care a explicat cat de important este sa ne simtim bine cu noi si sa invatam sa ne iubim mai mult si de catre specialistul in machiaj terapeutic, Roxana Luca, ce a tinut un curs de automachiaj. 

Misiunea SARYA este de a face femeile sa se simtă increzatoare si frumoase prin machiaj. Noi credem in puterea de a oferi inapoi asadar sprijinim femeile in modul cel mai semnificativ posibil prin sesiunile de Terapie prin Machiaj.”

Despre Sarya Couture Make-Up

Brandul SARYA COUTURE MAKEUP a fost creat din dorinta de a lansa pe piata un produs de makeup natural si sanatos.

Ideologia SARYA COUTURE MAKEUP se bazeaza pe transparenta si puritate. Fiecare produs este dezvoltat cu scopul de a hrani pielea si a spori frumusetea naturala. Produsele Sarya Couture Makeup, organice si naturale, sunt create cu antioxidanti de inalta performanta, vitamine naturale si uleiuri esentiale pentru a oferi beneficii maxime pielii. 

Produsele SARYA COUTURE MAKEUP sunt fabricate in Italia din ingrediente naturale si organice de cea mai buna calitate, intr-un laborator certificat Gluten Free, Cosmetici Biologici si Cruelty Free. Materiile prime si conservantii naturali au fost extrasi din plante si flori alese special pentru beneficiile aduse pielii.

Produsele nu contin parabeni, siliconi, emulsifianti petrochimici, parfumuri sintetice si nu sunt testate pe animale.

Proiectul social Sarya Couture Makeup de Terapie prin Machiaj- MACHIAJ PENTRU MINTE, TRUP SI SUFLET este realizat cu sprijinul specialistului in machiaj terapeutic,makeup artistul Roxana Luca si Loredanei Mocescu, psiholog si consilier in dezvoltare personala. Fotografii: Valentin Elekes

Produsele Sarya Couture Makeup sunt disponibile si pe biocart.eu, AICI.

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart