You are currently viewing Tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea tenului la bărbaţi

Tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea tenului la bărbaţi

Îngrijirea tenului la bărbaţi este un subiect care nu se bucură de foarte multă popularitate în prezent; avem tendinţa de a considera că aceste aspecte se adresează exclusiv femeilor. Dar îngrijirea se adresează tuturor, mai ales îngrijirea pielii şi cu precădere în sezonul rece, când factorii externi sunt mai mult agresivi.

Recent, preocuparea faţă de sănătatea şi aspectul pielii a revenit în atenţia bărbaţilor, iar companiile cosmetice au dezvoltat produse şi game complete, inclusiv pentru îngrijirea pielii. Pielea bărbaţilor are nevoie de îngrijire cosmetică diferită faţă de cea a femeilor, mai ales din cauza faptului că aceasta produce mai mult sebum decât cea a femeilor, aşa că este recomandată folosirea de produse care nu au o bază foarte uleioasă sau cu compuşi graşi.

De asemenea, pielea bărbaţilor are caracteristici diferite: este cu aproximativ 15% mai rezistentă la acţiunea factorilor externi, iar ridurile de expersie şi cele fine se formează şi sunt vizibile mult mai târziu, după vârsta de 35 de ani. După această vârstă, pielea nu se mai hidratează suficient, şi are nevoie de îngrijire suplimentară.

Etape pentru îngrijirea tenului la bărbaţi

La fel ca şi în cazul femeilor, o rutină corectă de îngrijire este esenţială pentru ca efectele să fie eficiente şi de durată.

  • Curăţarea tenului. Impurităţile din aer pătrund în porii pielii, iar cu timpul, acestea duc la formarea imperfecţiunilor şi a punctelor negre. Pentru a preveni acest lucru, este necesar ca tenul să fie curăţat foarte bine, cu produse specifice. Poţi alege o loţiune de curăţare, cu o formulă uşoară, care nu încarcă tenul.  
  • Exfolierea este un pas important în rutina de îngrijire, deoarcere ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Particulele fine din compoziţia exfoliantelor ajută la curăţarea în profunzime a porilor, netezesc pielea şi o pregătesc pentru următoarea etapă. Poţi folosi un scrub de curăţare pentru faţă, cu proteine şi ingrediente active, care hrănesc pielea.
  • Crema de faţă previne uscarea tenului şi îl hidratează, încetinind procesul de îmbătrânire al acesteia. Dacă te bărbiereşti zilnic, foloseşte des crema de faţă, pentru că tenul are tendinţa de a rămâne uscat şi uşor iritat. Foloseşte creme de calitate, intens hidratante, din ingrediente naturale, benefice pielii.
  • Crema pentru conturul ochilor. Zona din jurul ochiloreste foarte sensibilă,aşa că este mult mai predispusă la apariţia ridurilor şi la îmbătrânire. Nu neglija acest pas pentru a menţine aspectul tânăr al pielii pentru cât mai mult timp. Alege o cremă-contur pentru ochi care repară ridurile, previne apariţia cearcănelor şi a pungilor de sub ochi şi păstrează aspectul proaspăt.

Alegerea produselor de îngrijire pentru bărbaţi

Din punct de vedere fiziologic, pielea bărbaţilor este considerabil diferită de cea a femeilor. În primul rând, capacitatea de creştere a bărbii este un factor care este luat în calcul de către companiile cosmetice atunci când dezvoltă produse dedicate exclusiv bărbaţilor. De asemenea, stratul inferior al pielii, derma, este structural diferit în cazul tenului bărbaţilor.

Pentru alegerea produselor potrivite, sunt mai multe criterii de alegere, dar cel mai important este ca acestea să fie destinate tipului pielii tale şi să aibă în compoziţie compuşi nedăunători.

Este de preferat să alegi produse din ingrediente active şi naturale, benefice pielii, care nu o încarcă şi îi oferă hidratarea de care are nevoie. De asemenea, poţi alege produse cosmetice care acţionează ca o barieră între piele şi acţiunea factorilor externi, care previn şi tratează iritaţiile.

Urmează etapele de îngrijire a pielii şi hidratează corect tenul pentru a îl menţine sănătos şi tânăr pentru cât mai mult timp!

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart