You are currently viewing Îngrijirea părului vara

Îngrijirea părului vara

Pentru a avea întotdeauna un păr sănătos și strălucitor, este nevoie să îi acorzi o atenție deosebită, mai ales în timpul verii, când transpirația și factorii nocivi din mediu sunt mult mai agresivi și afectează structura firului de păr în profunzime. Căldura soarelui acționează direct asupra proteinelor firului de păr, degradându-le și oxidând culoarea acestuia. Ca rezultat, părul devine tern, lipsit de strălucire și fragil.

Chiar dacă nu ai părul vopsit, acesta este totuși predispus la uscare excesivă și deteriorare, stratul subțire protector care acoperă firul de păr fiind agresat, afectând aspectul, suplețea și rezistența părului.

Pe lângă acești factori, umiditatea crescută, substanțele chimice din apa piscinelor, salinitatea apei mării și razele ultraviolete contribuie la degradarea firului de păr, cu efecte care sunt greu de remediat. Clorul din apa piscinelor înlătură uleiurile naturale de pe suprafața scalpului, cele care îl protejează, rezultatul fiind apariția mătreții și a vârfurilor despicate. Sarea din apa mării deshidratează puternic părul și îl fac lispit de elasticitate și extram de casant. Însă, cu multă atenție și o îngrijire corespunzătoare, poți avea un păr sănătos și mătăsos chiar și în lunile fierbinți de vară.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem pentru a ne asigura că părul va arăta în continuare sănătos și plin de strălucire este protecția culorii. În timpul verii, razele solare au efect de decolorare, mai ales asupra părului vopsit, care astfel își pierde luciul și capătă tente de culoare din cele mai variate, care au un aspect inestetic. Pentru a evita decolorarea părului, poți folosi un spray natural pentru protecția culorii cu fitoceramide de floarea soarelui, fără silicon, special formulat pentru părul vopsit, care previne schimbarea nuanței părului și pierderea intensității culorii, oferind strălucire imediată. Extractul din semințe de floarea-soarelui oferă protecție împotriva razelor UV, lăsând părul hrănit, moale și strălucitor.

Pentru a proteja părul de agresiunile din mediu, folosește produse de îngrijire hidratante, bazate pe formule naturale. Alege un șampon ultra-hrănitor cu ulei de cocos pentru părul fără strălucire, îmbogățit cu uleiuri prețioase de argan și nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos curăță profund chiar și părul foarte uscat, pentru a-l revitaliza. Formula unică a șamponului Arganicare hidratează eficient părul, lăsându-l îngrijit, neted și mătăsos.

După aplicarea șmponului, îți recomandăm să folosești un balsam din aceeași gamă Arganicare, îmbogățit cu uleiuri organice prețioase de argan și nucă de cocos. Balsamul este special conceput pentru a menține echilibrul natural al cuticulei firului de păr și pentru a îmbunătăți elasticitatea părului. Uleiul de nucă de cocos hidratează părul și scalpul și este absorbit rapid pentru a oferi supețe și strălucire, fără a îngreuna firul de păr. Formula naturală a acestui balsam ajută la refacerea structurii părului, fortifiază și reface fibra capilară.

Pentru a hidrata profund părul, este necesară aplicarea unei măști hrănitoare, care protejează și fortifică părul, fără a-l încărca. Alege o mască-tratament cu acid hialuronic cu efect de regenerare, ideală pentru părul uscat, casant și tratat. Acidul hialuronic este folosit pentru proprietățile sale de hidratare și pentru efectul de volum.

Pentru a preveni apariția vârfurilor despicate, aplică după spălarea și uscarea părului un ser pentru păr cu acid hialuronic cu efect regenerant și de umplere a părului. Serul formează un film protector care apără părul împotriva agresiunilor din mediu, păstrând aspectul sănătos și vitalitatea acestuia.

Pe lângă tratamentele aplicate pentru protecția părului, este important să urmezi câțiva pași la îndemână, pentru a te asigura că părul este îngrijit corespunzător. Este recomandat să îndepărtezi frecvent vârfurile despicate, mai ales dacă ai un păr cu tendințe de electrizare, amplificată de umiditatea crescută din timpul verii.

Evită să folosești uscarea termică a părului, placa sau ondulatorul, care deshidratează suplimentar. Dacă este totuși necesar să folosești un uscător, aplică înainte un ser protector cu ulei de argan. Serul protector cu ulei de ricin și argan menține echilibrul de umiditate al cuticulei părului, stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului. Vitaminele din serum sunt ușor absorbite și pătrund adânc în firul de păr, îmbunătățesc elasticitatea și oferă un aspect sănătos și strălucitor.

Părul uscat absoarbe o cantitate mai mare de sare și substanțe chimice din apa bazinelor și piscinelor. Pentru a preveni acest lucru, umezește părul înainte de a intra în apă și, dacă este posibil, aplică un strat subțire de balsam fără clătire. Balsamul hidratant fără clătire Arganicare este îmbogățit cu colagen care ajută la regenerarea părului din interior, făcându-l puternic și rezistent. Formula hrănitoare conține ulei de argan bogat în omega, care îmbunătățește longevitatea foliculului și protejează părul de agresiuni.

Este recomandat să eviți vopsirea părului în timpul verii sau, dacă este absolut necesar, să folosești o vopsea naturală, pe bază de ulei organic din semințe de in, cu proteine de grâu și orez. Ingredientele naturale creează o peliculă naturală la suprafața firului de păr care îl protejează, oferindu-i catifelare și volum, elasticitate și strălucire. În plus, ajută la coafarea rapidă, datorită efectului antistatic.

Nu uita că toată luna august ai 15% reducere la toate tratamentele naturale pentru păr! Alege cea mai bună îngrijire pentru ca părul tău să fie mereu sănătos, strălucitor și hidratat!