You are currently viewing Produse cosmetice naturale, pure, certificate

Produse cosmetice naturale, pure, certificate

În prezent, piața de beauty din România s-a adaptat curentului de conștientizare a grijii față de resurse și planetă, astfel încât produsele bio, organice, capătă din ce în ce mai mult teren în preferințele consumatorilor. Oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de riscurile folosirii produselor cosmetice tradiționale. Pas cu pas, din ce în ce mai multe peersoane recurg la metode naturale și organice de îngrijire, înțelegând că astfel au grijă de sănătatea lor, nu doar de aspectul exterior.

Cea mai bună metodă pentru a-ți menține starea de bine este de a folosi produse de încredere, din surse sigure, certificate de autorități în domeniu. Aceste produse sunt testate și aprobate doar în urma unui proces lung și sunt puse în circulație pe piață doar dacă îndeplinesc cele mai stricte standarde. Produsele naturale/bio au în compoziție doar ingrediente naturale, extracte vegetale și compuși benefici pentru îngrijirea pielii tale. Ingredientele vegetale, naturale și bio din compoziția acestor produse cosmetice sunt atent verificate, testate și combinate, astfel încât să ofere complexe eficiente și sănătoase pentru îngrijire.

ECOCERT este o organizație fondată în Franța în 1991, care are ca scop certificarea organică. Evaluarea produselor organice are loc în 80 de țări, ECOCERT fiind una din cele mai mari organizații de acest gen din lume. Inițial, a funcționat ca un parteneriat între țările europene, însă, în timp, s-a extins la nivel mondial. ECOCERT certifică în primul rând produsele alimentare, cosmeticele, detergenții, parfumurile și textilele.

COSMOS (COSMetic Organic Standard) este un standard privat, la scară europeană, care a fost dezvoltat de 5 jucători importanți din industria cosmetică: BDIH (Germania), Cosmebio (Franța), Ecocert Greenlife SAS (Franța), ICEA (Italia) și Soil Association (Marea Britanie).

Aceste organizații au fost reunite într-o organizație non-profit care are ca rol definirea de cerințe minime comune și de a armoniza regulile de certificare a produselor cosmetice naturale și ecologice.

COSMOS utilizează principiile standardului ECOCERT pentru industria cosmetică:

  • Promovarea utilizării ingredientelor provenite din agricultura ecologică;
  • Utilizarea procesului de producție și procesare care respectă mediul și sănătatea oamenilor;
  • Integrarea și dezvoltarea conceptului de chimie verde.

Pentru a fi sigur că alegi ce e mai bun pentru sănătatea ta, verifică întotdeauna cu atenție eticheta produselor pe care le cumperi, astfel vei avea siguranța că ingredientele folosite și procesul de fabricație urmează cu strictețe toate standardele aplicabile din domeniu.

Produsele comercializate de Biocart sunt organice, naturale, alese cu grijă pentru ca tu să te bucuri de cea mai bună îngrijire, din cele mai pure ingrediente. Suntem atenți și exigenți cu criteriile pe care produsele din portofoilul nostru trebuie să le îndeplinească și evităm brandurile care nu respectă principiile de sustenabilitate și de grijă pentru sănătatea oamenilor și pentru conservarea resurselor planetei. Produsele noastre cosmetice nu sunt testate pe animale, au certificare Cruelty-Free, nu conțin substanțe dăunătoare pentru piele și pentru mediul înconjurător, parabeni, derivați din petrol, SLS, organisme modificate genetic, plante care au fost crescute cu fertilizatori sintetici sau alți compuși nocivi.

De exemplu, produsele cosmetice naturale și certificate organic Naobay sunt alegerea perfectă pentru îngrijirea pielii, datorită extractelor pure de origine vegetală și ingredientelor revoluționare cu rol antioxidant, regenerant și anti-ageing. Produsele au în compoziție extracte din frunze, rădăcini și fructe, uleiuri vegetale și esențiale, care sunt un adevărat izvor de sănătate pentru piele. Ingredientele provin doar din surse atent alese, sunt testate pentru a respecta standardele stricte ale Uniunii Europene, iar ambalajele sunt reciclate și reciclabile.

Biomer este un brand profesional, cu produse organice create dintr-un amestec de biomolecule din alge, uleiuri esențiale și extracte din plante medicinale, provenite din culturi organice. BioMer Cosmetics se supune reglementărilor stricte ale producției de cosmetice naturale ecologice bio, fără parabeni și derivați din petrol, fără organisme modificate genetic și fără testare pe animale. Toate produsele din gama Biomer sunt certificate ECOCERT.

Omum este o gamă de produse naturale, vegane și organice, dedicate perioadei sarcinii și după naștere. Toate produsele din gamă sunt create fără uleiuri esențiale și perturbatori endocrini, așa că sunt recomandate îndepând cu prima lună de sarcină! Produsele sunt fabricare în Franța, din ingrediente curate, cu texturi blânde și parfumuri 100% naturale, iar ambalajele sunt reciclabile. Omum este un brand care și-a propus să creeze produse ecologice, apropiate de natură, eficiente și sigure. Gama Omum este certificată COSMOS/ECOCERT, iar produsele sunt vegane, certificate de PETA.

Linia de produse cosmetice naturale Biobaza a fost atent creată și adaptată pentru pielea sensibilă, pentru că nu conține conservanți, substanțe iritante, parfumuri artificiale sau coloranți. În procesul de producție, se pune accent pe calitatea farmaceutică a produselor și pe proporția ridicată de ingrediente naturale. Pe fiecare produs în parte este marcat procentul exact al ingredientelor naturale din rețetă, iar acesta este întotdeauna de minim 95%. Fiecare lot de produse Biobaza este testat în laborator, iar calitatea este monitorizată constant. Ambalajele sunt create pentru a păstra intacte proprietățile produselor. Produsele nu sunt testate pe animale și nu folosesc materii prime testate pe animale.

Având la bază filosofia Ayurveda, linia de produse Urban Veda folosește proprietățile miraculoase ale plantelor, combinate cu multivitamine și ingrediente active pentru a menține echilibrul natural al pielii, hrănind-o cu uleiuri bio bogate în antioxidanți. Ambalajele produselor Urban Veda sunt reciclate și reciclabile, produsele sunt vegane, fără parabeni, coloranți artificiali, SLS, uleiuri minerale sau organisme modificate genetic și nu sunt testate pe animale.

Te așteptăm să descoperi toate gamele noastre de produse naturale, organice, testate și certificate, create cu grijă pentru sănătatea ta și pentru protejarea mediului și alese atent pentru ca tu să te bucuri de cea mai bună și sigură îngrijire, din inima naturii!

Ana Maria Zotta

Ana este Beauty trainer Biocart